Επί ποδός βρίσκονται οι φαρμακοποιοί και στο Ρέθυμνο, σκεπτόμενοι τις επόμενες κινήσεις τους απέναντι στα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση για τον κλάδο, αλλά φυσικά και για το μεγάλο ζήτημα των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με το goodnet, ήδη από την 1η Αυγούστου έχει σταματήσει η εκτέλεση συνταγών του ταμείου των ασφαλισμένων της ΔΕΗ, ενώ ήδη στην Αττική οι φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να σταματήσουν από 1η Σεπτεμβρίου την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων σε ταμεία που δεν έχουν καλύψει μέρος των οφειλών τους προς τα φαρμακεία.

Για την περιφέρεια, και επομένως και για το Ρέθυμνο, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Σήφης Σπαντιδάκης. Ο ίδιος, πάντως, δεν έκρυψε ότι «βρισκόμαστε επί ποδός, όχι μόνο για το θέμα των οφειλών, αλλά και για άλλα ζητήματα όπως η μείωση του ποσοστού του κέρδους, αλλά και το ωράριο των φαρμακείων».

Τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μόλις από τον περασμένο Φεβρουάριο και μόνο τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΥΠΕΤ και ΕΔΟΕΑΠ έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook