Βλέποντάς το δεν γίνεται να μην σκεφτεί κανείς πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στα σχολεία, αν τα εκπαιδευτικά βίντεο ήταν τόσο καλογυρισμένα και ενδιαφέροντα όσο αυτό που δείχνουμε εδώ.

Πρόκειται για ένα ταινιάκι των τυπάδων της Warped Perception (Στρεβλή ή Διεστραμμένη Αντίληψη σημαίνει αυτό – έχουν και χιούμορ τα παιδιά), με το οποίο δείχνουν τι συμβαίνει στ’ αλήθεια μέσα σε έναν κινητήρα κατά την ανάφλεξη του καύσιμου μείγματος.

Ευτυχώς η τεχνολογία σήμερα μάς δίνει αυτή τη δυνατότητα, μέσω των λήψεων υπέρ-υψηλής ανάλυσης 4Κ. Το εύρημα που έκανε δυνατή την καταγραφή της καύσης οφείλεται στο διαφανές ακρυλικό καπάκι που βιδώθηκε στον κύλινδρο.

Αν κάτι δεν σάς κάθεται καλά στη διάταξη των βαλβίδων σε σχέση με το έμβολο, έχετε δίκιο. Πρόκειται για έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί με βάση την αρχή του Όττο, αλλά με διαφορετική γεωμετρία των μερών του.

Ο κινητήρας αυτός παράγεται από την αμερικάνικη Briggs-Stratton και διακρίνεται για την αξιοπιστία και την απλότητά του. Χρησιμοποιείται κυρίως για να κινεί χορτοκοπτικές μηχανές και γεννήτριες. Κατασκευάζεται σε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα ετησίως.

Η τεχνολογία λήψης 4Κ σημαίνει πως ό,τι βλέπουμε σε κανονική ταχύτητα εμείς, συμβαίνει στην πραγματικό με ταχύτητες 150 φορές μεγαλύτερες!

Για να κάνουν το θέαμα πιο ενδιαφέρον οι τύποι της Warped Perception αποφάσισαν να λειτουργήσουν τον κινητήρα και με άλλα καύσιμα εκτός της κανονικής βενζίνης. Συγκεκριμένα με αλκοόλη και ακετυλένιο.

Γιατί; Διότι αν η χρήση της βενζίνης αντιστοιχεί στην στάνταρ καύση, η καύση της αλκοόλης αντιστοιχεί στην καύση φτωχού μείγματος και του ακετυλενίου την καύση πλούσιου μείγματος σε έναν τετράχρονο κινητήρα.

Έξυπνο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook