Την 24ωρη αστυνομική φύλαξη της Πλατείας Συντάγματος ζήτησε ο Δήμος της Αθήνας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για \”την περιφρούρηση του αποκατασταθέντος πρασίνου της πλατείας Συντάγματος από τυχόν βανδαλισμούς\” αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του προς τον Χρήστο Παπουτσή αντιδήμαρχος Άγγελος Αντωνόπουλος. 

Με την τοποθέτηση ενός χλοοτάπητα, έκτασης περίπου 2 στρεμμάτων, ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης της πλατείας Συντάγματος από το Δήμο Αθηναίων με την «επιχείρηση» αποκατάστασης της Πλατείας να έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα.

Έπειτα από την καταγραφή και την αποτίμηση των ζημιών, που υπέστη η πλατεία κατά τα πρόσφατα επεισόδια, από την αρμόδια Διεύθυνση Κηποτεχνίας και Πρασίνου του Δήμου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Άγγελο Αντωνόπουλο. 

Σύμφωνα με το \”Πρώτο Θέμα, οι εργασίες περιλάμβαναν την αποκατάσταση του δικτύου αυτόματου ποτίσματος, το οποίο ήταν πλήρως κατεστραμμένο στα σημεία όπου υπήρχαν οι σκηνές των διαμαρτυρομένων και ολοκληρώθηκαν με την αποκατάσταση του ξύλινου τμήματος σε εννέα παγκάκια που επιδέχονταν επιδιόρθωση.

Χθες, εξάλλου, άρχισε και η τοποθέτηση πρασίνου στα δύο πρώτα παρτέρια με έτοιμο χλοοτάπητα.

Σε δηλώσεις του, σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος στο κόστος αποκατάστασης των ζημιών, είπε ότι ανέρχεται περίπου στις 700.000 ευρώ και πως θα το ζητήσει από την Πολιτεία. Σε περίπτωση που δε δοθούν τα χρήματα, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook