Την συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί ολόκληρης της Κρήτης.

Η απόφαση ελήφθη μετά από Παγκρήτια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με τη συμμετοχή των διοικήσεων των οργανώσεων των αυτοκινητιστών από τα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Όπως δήλωσε το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου κ.Λευτέρης Πετράκης " συνεχίζεται ο αγώνας μέχρι να υποκύψει πλέον το υπουργείο Μεταφορών με τον αρμόδιο υπουργό και εαν όχι να βγεί ο Πρωθυπουργός να δώσει λύση στο πρόβλημα που υπάρχει".

Ερωτώμενος για την λήξη της απεργίας σε ορισμένες περιοχές, ο κ.Πετράκης έκανε λόγο για προβοκάτσια.  "Δεν υπάρχει περίπτωση να μας διασπάσει κανείς" είπε ενώ όπως διευκρίνησε "70.000 είναι οι αυτοκινητιστές σε επίπεδο χώρας και μιλάμε για μια προπαγάνδα που γίνεται για τους 140 ταξιτζήδες της Ρόδου".Απο την πλευρά του το μέλος του ΔΣ του συλλόγου Ηρακλείου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Νίκος Μακρής, είπε πως "χθες στο Ρέθυμνο, σήμερα στα Χανιά, το απόγευμα στο Ηράκλειο και αύριο στον Άγιο Νικόλαο, κάνουμε μια εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων για το τι ακριβώς συμβαίνει. Τα μηνύματα τα οποία παίρνουμε μας δίνουν δίναμη να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τον δίκαιο αγώνα μας για την σωτηρία του επαγγέλματος και των οικογενειών μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο προβοκατόρικα λειτουργούν κάποιοι."

Ερωτώμενος για το σημερινό περιστατικό με το....κηδειόσημο που κυκλοφόρησε στο Ηράκλειο με την φωτογραφία του υπουργού Μεταφορών, ο κ.Μακρής δήλωσε :

"Αυτές είναι αυθόρμητες ενέργειες συναδέλφων τις οποίες δεν ελέγχει η διοίκηση. Όμως θα ήθελα να σας καταγγείλω και την προβοκατόρικη συμπεριφορά δημοσιογράφου (σ.σ. σε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας) ο οποίος όταν εγώ και ο Πετράκης προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους συναδέλφους τι γίνεται στην επαρχία, είπε ότι έχουμε σπάσει την απεργία".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Πέτρου Περδικάκη, προέδρου του σωματείου ταξί Ρεθύμνου : "Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και για άλλη μια φορά η Κρήτη έδειξε πως είναι δυνατή και ενωμένη και έτσι θα βγούμε νικητές απο αυτόν τον αγώνα¨.

Τέλος ο πρόεδρος του σωματείου ταξί των Χανίων κ.Ηλίας Καραπατάκης έστειλε το μήνυμα προς κάθε αποδέκτη πως "το ταξί ενδυναμώνεται, έχουμε δυνάμεις να συνεχίσουμε και δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα".

Flashnews.gr/Ναπ.Σ.