Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Μπαξεβανάκη πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες η βουλευτής Χανίων, κα Βαγιωνάκη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το Δημόσιο ΙΕΚ  στον Καβρό Αποκόρωνα, που ιδρύθηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες κατάρτισης των νέων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρου του νομού. 

Το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΙΕΚ αφορά την αδυναμία διαθέσιμων για την κατασκευή των εργαστηρίων του, γεγονός που κατά την κα Βαγιωνάκη «εμποδίζει την πλήρη εκδίπλωση των δραστηριοτήτων της σχολής και υπονομεύει καθοριστικά την πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου».

Όπως επιβεβαιώθηκε από τον κ. Υπουργό και τους συνεργάτες του, η πρόθεση του Υπουργείου είναι να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα μια λύση, για την άμεση απελευθέρωση των κονδυλίων.

Επίσκεψη και στον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη επισκέφτηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου η κα Βαγιωνάκη, για να του μεταφέρει τις ανάγκες του νομού, ύστερα και από συναντήσεις που πραγματοποίησε τέλη Δεκέμβρη με στελέχη και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.

Η κα Βαγιωνάκη αφού επεσήμανε τα ειδικά αιτήματα των Πυροσβεστών (ειδικό μισθολόγιο, εξορθολογισμός ωραρίων, υπερωρίες, αναδιοργάνωση υπηρεσιών, κτιριακό, γραφειοκρατικά, διοικητικά και επιχειρησιακά θέματα), υπερτόνισε την ανάγκη μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, ζητώντας να ενημερωθεί πότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Παράλληλα, μετέφερε στον κ. Καπάκη το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ερπυστριοφόρο όχημα της Υπηρεσίας στα Χανιά, το οποίο είναι εκτός λειτουργίας επειδή έχουν «λήξει» οι πιστοποιήσεις για τις ερπύστριες. 

Η βουλευτής αφού αναγνώρισε πως το κόστος για την αντικατάσταση τους είναι μεγάλο, τόνισε ότι είναι σημαντική η άμεση αντικατάσταση τους, καθώς η μορφολογία του νομού τις καθιστά ιδιαίτερα αναγκαίες σε διασώσεις και κατασβέσεις πυρκαγιών..
Από την πλευρά του ο κ. Καπάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα και κατά προτεραιότητα το θέμα.
Επίσης, η βουλευτής αναφέρθηκε στην ευθύνη διασώσεων στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων που τώρα ανήκει στην ΕΜΑΚ που εδρεύει στο Ηράκλειο. Όπως είναι λογικό, τις διασώσεις τις κάνει σε μεγάλο ποσοστό η Π.Υ. Χανίων και συνεπώς η κα Βαγιωνάκη ζήτησε λύση που θα εξασφαλίζει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εργαζόμενων. 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσει άμεσα ο σχετικός διάλογος – και με στελέχη της πυροσβεστικής στα Χανιά – με τη λύση που μάλλον προκρίνεται να αφορά τη δημιουργία και εκπαίδευση κλιμακίου της Υπηρεσίας, που θα μπορούσε να καλύπτει και το Ρέθυμνο.

Ραντεβού και στο Υπ. Περιβάλλοντος

Επόμενος σταθμός για την κα Βαγιωνάκη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου συνάντησε τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Φάμελλο, για να του θέσει μια σειρά από ζητήματα των Χανίων. 
Ανάμεσα σε άλλα θέματα η βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη για προώθηση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών για τις περιοχές Ελαφνονησίου, Λευκών Ορέων και Γαύδου. Ο Υπουργός ενημέρωσε την κα Βαγιωνάκη πως και οι τρεις ΕΠΜ έχουν δρομολογηθεί, ενώ τόνισε και τη δική του πεποίθηση πως δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες ολιγωρίες στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook