Στην έκδοση οδηγού πυροπροστασίας προχώρησε ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, προκειμένου τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες της πόλης των Χανίων να είναι ενήμεροι σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού πυρκαγιάς.

Τον οδηγό παρουσίασαν σήμερα, Πέμπτη (4/8), το μεσημέρι, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων ο Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας, Μανώλης Κεμεσίδης, και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, Νικόλαος Σκουλούδης.

«Μόνο με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τις συνέπειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στον ελάχιστο δυνατό βαθμό» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κεμεσίδης, ευχαριστώντας την ίδια στιγμή τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων για τη συνεργασία του.

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών κονδύλι για την πυροπροστασία στο Δήμο Χανίων, ύψους 130.000 €. Μάλιστα, όπως ανέφερε σχεδιάζονται δράσεις, που αφορούν μεταξύ άλλων καθαρισμούς και αποψιλώσεις πάρκων, αλσών και άλλων κοινόχρηστων χώρων, συντηρήσεις δικτύων καθώς και ανανέωση πυροσβεστικού εξοπλισμού.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων τόνισε ότι στο τετρασέλιδο φυλλάδιο υπάρχουν πληροφορίες για το τι πρέπει να προσέχουμε, προκειμένου να αποτρέψουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς, πώς πρέπει να ενεργήσουμε μόλις αντιληφθούμε πυρκαγιά, καθώς και τις ενέργειες μας σε περίπτωση που το σπίτι μας βρίσκεται κοντά σε δάσος ή δασική έκταση.

Ακόμη, οι πολίτες μπορούν να βρουν στο φυλλάδιο χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας με τις Υπηρεσίες παροχής έκτακτης βοήθειας.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός πυροπροστασίας του Δήμου Χανίων θα διανεμηθεί σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Αγροτικού Αυγούστου, ενώ και την Παρασκευή το πρωί έχει προγραμματιστεί να υπάρξει διανομή του φυλλαδίου από προσωπικό του Δήμου Χανίων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook