Ικανοποιημένοι βγήκαν οι ιδιοκτήτες ταξί από τη συνάντηση με τους περιφερειάρχες (συμμετείχαν δέκα εκ των 13). Σε κοινές δηλώσεις με τον Γιάννη Σγουρό μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ευχαρίστησε τους περιφερειάρχες για την στήριξή τους και δήλωσε ότι θα καλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση πιθανότατα εντός της ημέρας, με πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε από τους ιδιοκτήτες ταξί να λύσουν άμεσα την απεργία τους και δεσμεύτηκε να μην εκδοθεί καμία νέα άδεια κυκλοφορίας, εάν προηγουμένως δεν κατατεθή ο νόμος για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί στη Βουλή.

Νωρίτερα, «παράθυρο» τερματισμού της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί είχαν ανοίξει οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

«Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι θα συνεδριάσουν κατά τόπους τα σωματεία και το προεδρείο θα περιμένει τις εισηγήσεις τους για το μέλλον της κινητοποίησης. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη γενική συνέλευση του Σαββάτου «θα μετρήσουμε τις αντοχές και θα αποφασίσουμε για την απεργία».

Λίγο αργότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση των περιφερειαρχών με τους ιδιοκτήτες ταξί, ο κ. Λυμπερόπουλος είπε ότι θα γίνουν συναντήσεις, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ευχαρίστησε τους βουλευτές όλων των κομμάτων -και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε- για την στήριξή τους.

Παράλληλα, ζήτησε με το θέμα των ταξί να ασχοληθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς, όπως υπογράμμισε, πρόκειται για θέμα εξόχως οικονομικό. «Θέλουμε να ακούσουμε την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου επί του θέματος» ανέφερε σχετικά.

«Εναλλακτικές» κινητοποιήσεις


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δημσοίευμα στο protothema.gr, με μια εναλλακτική μορφή κινητοποιήσεων, μια μουσική βραδιά στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας, που ξεκίνησαν πριν από 18 ημέρες, οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, αυτοκινητιστές από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένεται να \”πλημμυρίσουν\” το απόγευμα την παραλία της πόλης και με ήχους λαϊκούς από την ορχήστρα του κλάδου τους και ενημερωτικά φυλλάδια σκοπεύουν να πληροφορήσουν τους περαστικούς για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Σε Χαλκιδική, Έβρο και Δυτική Μακεδονία, οι αυτοκινητιστές, συμμετέχοντας στην απεργία διαρκείας, τηρούν στάση αναμονής, ενώ στο Βόλο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Αλμυρού, όπου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κόσμο.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται και οι αυτοκινητιστές στη Λάρισα, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα στα Τρίκαλα και τις Σέρρες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στην πόλη και κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας, την οποία απέκλεισαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών.

Τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης, λίγα μέτρα από το σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου, απέκλεισαν οι ιδιοκτήτες ταξί της Λαμίας, καθυστερώντας για 15\’ την αμαξοστοιχία Αθηνών – Θεσσαλονίκης και για τον ίδιο χρόνο, ένα τοπικό τρένο, το οποίο κινείται μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook