Την Ελληνική Ραδιοφωνία Χανίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 27 Ιουλίου τα παιδιά των Παιδικών – Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας του Δήμου Χανίων.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον χώρο της Ραδιοφωνίας από την Άννα Μακράκη-Καρέλα και μέσα από ζωντανή Ραδιοφωνική εκπομπή με εκφωνήτρια την Μαρίνα Μανδακάκη μίλησαν για τις δραστηριότητες των Βιβλιοθηκών και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται.

Τα παιδιά τόνισαν πως ο ελεύθερος χρόνος του καλοκαιριού περνά ευχάριστα και δημιουργικά στους χώρους των Βιβλιοθηκών και θα ήθελαν να υπάρξουν επιπλέον εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Η Άννα Μακράκη-Καρέλα ενημέρωσε τα παιδιά για τη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού, πώς γίνεται η ζωντανή μετάδοση, πώς γίνονται οι ηχογραφημένες εκπομπές, τα είδη των δίσκων που υπάρχουν για την κάλυψη των εκπομπών, για την σύνδεση της ΕΡΑ Χανίων με το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Αθηνών και τέλος για το δικαίωμα που έχουν οι πολίτες να παρουσιάσουν το θέμα που επιθυμούν σε απογευματινές εκπομπές του Σταθμού.

Η κα. Μακράκη όπως ανέφερε: «Δεκαεπτά παιδιά των Παιδικών Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, συνοδευόμενα από την υπεύθυνη Αγγελική Καπάνταη, επισκέφθηκαν τον Σταθμό μας, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και συμμετείχαν στη ζωντανή εκπομπή «Καλημέρα Κρήτη» της δημοσιογράφου, Μαρίνας Μανδακάκη. Τα παιδιά μίλησαν για τις πλούσιες δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται στις Βιβλιοθήκες και τόνισαν την αναγκαιότητα ύπαρξης και συνέχισης του πολύτιμου έργου τους».

Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κα. Καπάνταη αναφέρθηκε στο έργο και την σπουδαιότητα των Παιδικών – Εφηβικών Βιβλιοθηκών σε ένα διευρυμένο “Καλλικρατικό” Δήμο, στα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται, κατά τη διάρκεια όλου του έτους με αθρόα συμμετοχή των παιδιών και για τις καθημερινές επισκέψεις τους στις Βιβλιοθήκες και τους εκατοντάδες δανεισμούς βιβλίων.

Τέλος, ευχαρίστησε την προϊσταμένη και την Δημοτική Αρχή, που στηρίζουν το έργο για την αναβάθμιση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook