Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επανεξέτασης της αγοράς περαιτέρω ποσοστού 6% του ΟΤΕ η Deutsche Telekom.

Την ώρα που ο όμιλος ανακοίνωνε πτώση κερδών για το β\’ τρίμηνο του έτους, ο οικονομικός διευθυντής της DT Τιμότεους Χέτγκες τόνισε: «Ο Όμιλος πρόκειται να διακριβώσει εάν οι επενδύσεις του στην Ελλάδα άξιζαν τον κόπο», ασκώντας παράλληλα κριτική στις τοπικές κανονιστικές Αρχές.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, ο επικεφαλής της Deutsche Telekom, Ρενέ Όμπερμαν, υποστήριξε ότι «θα εξετάσει από πολύ κοντά» και με «κριτικό τρόπο», κάθε προσφορά εκ μέρους της Αθήνας.

Κατηγόρησε, εξάλλου, τις ελληνικές κανονιστικές Αρχές για τη λήψη «ακατανόητων» αποφάσεων αλλά και ότι είναι \”επιθετικές σε κάθε επένδυση\”.

Η Deutsche Telekom, όπως σημειώνει σε σχετικό του τηλεγράφημα το Γαλλικό Πρακτορείο, διαμαρτύρεται συχνά σχετικά με δυσκολίες τις οποίες συναντά στην Ελλάδα, κατά το λανσάρισμα νέων προϊόντων της.

Ο οικονομικός διευθυντής της, τέλος, εντόπισε επίσης την ύπαρξη προβλημάτων σε σχέση με την εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα και ιδίως σε ότι αφορά στο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας και τις κοινωνικές παροχές.

Σημειώνεται ότι η Deutsche Telekom ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, εμφανίζοντας πτώση 27% στα κέρδη της, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 348 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 6,8% στα 14,5 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω Ελλάδας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας, όπου οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση της τάξης του 8% στη διάρκεια του τριμήνου σε κάθε μια από τις τρεις χώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook