Οκτώ χιλιάδες και πλέον  θεατές παρακολούθησαν πέρυσι την παρέλαση των δεκάδων πρωτότυπων αρμάτων με τους εκατοντάδες μεταμφιεσμένους καρναβαλιστές σε  μικρές ή μεγάλες ομάδες στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι του 2016.

Σε οργασμό προετοιμασίας, για ένα ακόμα μεγάλο εντυπωσιακό και επιτυχημένο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι, βρίσκονται τα μέλη και οι φίλοι του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας,  ώστε το απόγευμα της Κυριακής ανήμερα της Μεγάλης Αποκριάς, στις 26 Φεβρουαρίου 2017, ολόκληρη η πόλη  να χορεύει σε ρυθμούς Καρναβαλικούς, να  έχει πλημμυρίσει από επισκέπτες και να έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε συμμετοχή θεατών, επισκεπτών,  αρμάτων και μεταμφιεσμένων κάθε προηγούμενη διοργάνωση.

Τα μέλη και οι φίλοι του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας, έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών της πόλης, που με τις χορηγίες τους καλύπτουν όλα τα έξοδα της διοργάνωσης.

Πέρυσι ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, κατάφερε οργανωτικά  το ακατόρθωτο, εξασφαλίζοντας με πάρα πολύ δουλειά, τη συνδρομή και τη  βοήθεια από  120 χορηγούς, οι οποίοι υποστήριξαν οικονομικά αυτό το  δύσκολο εν μέσω οικονομικής κρίσης εγχείρημα. Οι διοργανωτές πέρυσι έβαλαν έναν κρυφό στόχο , να πραγματοποιήσουν  , το καλύτερο, το τελειότερο και  το πολυπληθέστερο καρναβάλι, σε μεταμφιεσμένους και θεατές, που είχε διοργανωθεί ποτέ στη ‘’Νύμφη’’ του Νότιου κρητικού πελάγους. Και τα κατάφεραν…

Φέτος έχουν βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, στοχεύοντας να διατηρήσουν την καλή φήμη του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ  των δυο μεγαλύτερων της Κρήτης.

«Καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε  μεγάλες ομάδες καρναβαλιστών, με ευφάνταστα θέματα , καλοφτιαγμένα άρματα και πανέμορφα κοστούμια, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής μεταμφιεσμένων. Οι ηχητικές μας εγκαταστάσεις είναι στημένες άψογα, ο κόσμος είναι συνεργάσιμος και υπάρχει πάντα πάρα πολύ κέφι και ζωντάνια. Αυτό φαίνεται γιατί το ξέφρενο γλέντι , συνεχίζεται κάθε χρόνο και μετά το τέλος της Καρναβαλικής παρέλασης στα διάφορα μαγαζιά της Ιεράπετρας μέχρι το επόμενο πρωί», δηλώνει η πρόεδρος του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας  κ. Μαρία Κουβάκη, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού.

«Μας λένε κάθε χρόνο ότι, κάναμε το καλύτερο καρναβάλι που έγινε ποτέ στην Ιεράπετρα. Εμείς απαντούμε , ότι το επόμενο θα  το κάνουμε ακόμα καλύτερο και αυτό το οφείλουμε στον κόσμο της Ιεράπετρας που μας στηρίζει. Νιώθουμε ικανοποίηση,  γιατί  πάντα μετά τη λήξη του καρναβαλιού, ακούμε από τους καταστηματάρχες της πόλης,  ότι εκτός από τους συντοπίτες μας που μετά το καρναβάλι πλημμυρίζουν τα μαγαζιά, την περιοχή μας επισκέπτονται και πάρα πολλοί εκδρομείς από όλη την Κρήτη», προσθέτει η πρόεδρος Κα  Μαρία Κουβάκη.

Το Δ.Σ. του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας , με μια έμπειρη ομάδα κοριτσιών που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δώσει μια άλλη ζωντάνια στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι, ακολουθεί και φέτος την ίδια συνταγή, με τη βοήθεια του Δήμου Ιεράπετρας, τις καφετέριες και τα μπαρ της πόλης , τους πολιτιστικούς συλλόγους των κοντινών οικισμών, τις σχολές χορού και  κυρίως τα σχολεία, που με τη βοήθεια των δασκάλων και των Συλλόγων Γονέων, δημιουργούν καταπληκτικές μεγάλες ομάδες καρναβαλιστών.

 «Ξεχνούμε γρήγορα την κούραση, γιατί νιώθουμε  ότι ο κόσμος αγκαλιάζει όσο κάθε φορά και με περισσότερο πάθος την προσπάθεια μας . Από κάθε σημείο του Δήμου μας, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις,  μας προσφέρουν τη χορηγία τους, για  να κάνουμε  ένα από τα  καλύτερα καρναβάλια  της Κρήτης. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκινάνε από την ημέρα της τσικνοπέμπτης που όλα σχεδόν τα μαγαζιά, οι γειτονιές και ομάδες σε διάφορα σημεία της πόλης στήνουν τα λεγόμενα  «τσικνίσματα», προσκαλώντας τον κόσμο να συμμετέχει. Ακολουθούν οι μικρές Απόκριες όπου στήνονται διάφορα αποκριάτικα πάρτι από συλλόγους, ομάδες , μαγαζιά και σχολεία. Επίσης το περιβόητο κυνήγι του θησαυρού που τα τελευταία χρόνια συμμετέχει όλη σχεδόν η πόλη και καταλήγουμε με την παρέλαση του καρναβαλιού της μεγάλης αποκριάς, » αναφέρει η πρόεδρος Κα Κουβάκη.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2017 η καρναβαλική παρέλαση θα γίνει στην οδό Δημοκρατίας, με τα άρματα να ξεκινούν από τη Δυτική έξοδο της Ιεράπετρας, μπροστά από τα γραφεία της «Νέας Κρήτης», καταλήγοντας στην πλατεία Δημαρχείου. Τα άρματα και οι ομάδες των μεταμφιεσμένων, θα παραταχτούν στις 3.00 μ.μ. επί της περιφερειακής οδού Κύπρου. Παράλληλα θα εξελίσσονται και διάφορα δρώμενα με στόχο την ψυχαγωγία των μικρών καρναβαλιστών.

Πάρα πολλοί είναι οι φίλοι  της Ιεράπετρας από κάθε γωνιά της Κρήτης, που εκμεταλλεύονται  κάθε χρόνο  το τετραήμερο της αργίας της Μεγάλης Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας ,  για να περάσουν στο Λασιθιώτικο Νότο  λίγες μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης στα ξενοδοχεία της περιοχής, διασκεδάζοντας στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι  , και πετώντας τον χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα , τρώγοντας νηστίσιμα στο χωριό Ανατολή , όπου  κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος του παραδοσιακού οικισμού, διοργανώνει την καθιερωμένη γιορτή της φασολάδας

Διασκέδαση και ξεφάντωμα είναι οι λέξεις που πρωταγωνιστούν τις ημέρες της αποκριάς στην φιλόξενη Ιεράπετρα. Μια αποκριάτικη στολή, καλό κρασί και μεγάλη δόση τρέλας είναι τα απαραίτητα συστατικά για να γιορτάσει κανείς  αυτές τις εορτές της απόλυτης ξεγνοιασιάς . Το χρειαζόμαστε…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook