Όλοι το παθαίνουμε τον χειμώνα. Το δέρμα γίνεται πιο ξηρό λόγω του κρύου καιρού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα έντονη φαγούρα. Και όσο και αν ενυδατώνεις το πρόσωπο και το σώμα σου, η φαγούρα επιμένει να σε ενοχλεί και ακόμη περισσότερο να επηρεάζει την υγεία της επιδερμίδας σου.

Μήπως, λοιπόν, κάνεις κάτι λάθος; Γιατί –όπως και εγώ-, σε αυτές τις περιπτώσεις καταφεύγω σε συγκεκριμένες «διεξόδους» που ενώ νομίζω ότι βοηθούν την κατάσταση, τελικά την επιδεινώνουν. Τι πρέπει, λοιπόν, να αποφεύγεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Σου λέω παρακάτω!

#1. Καυτό μπάνιο: Εννοείται ότι όλοι απολαμβάνουμε ένα καυτό μπάνιο τον χειμώνα, ειδικά όταν κρυώνουμε πολύ, αλλά είναι γεγονός ότι δεν βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Το καυτό νερό αποβάλλει όλα τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα μας, με αποτέλεσμα αυτό τελικά να γίνεται πιο ξηρό.

#2. Απολέπιση: Μια τόσο «σκληρή» ρουτίνα ομορφιάς δεν έχει… χώρο στον βαρύ χειμώνα. Ενώ ένα scrub προσώπου ή σώματος αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, βοηθώντας τελικά να ενυδατωθεί πιο σωστά, τον χειμώνα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο κρύος καιρός σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το δέρμα είναι «εκτεθειμένο» σε μια τόσο έντονη θεραπεία όπως είναι το scrub, κάνει τελικά το δέρμα πιο ευαίσθητο και πιο ξηρό.

#3. Προϊόντα ομορφιάς: Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι προϊοντα ομορφιάς φοράς αυτή την περίοδο καθώς τα συστατικά αυτών μπορεί να αποβούν κακά για την επιδερμίδα σου. Για π.χ. αν το τονωτικό νερό που φοράς είναι εμπορίου και διαθέτει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, τότε αυτό θα έχεις ως αποτέλεσμα ακόμη περισσότερη ξηρότητα, άρα και φαγούρα. Προτίμησε φυσικά προϊόντα, με φυσικά υλικά και συστατικά που ενυδατώνουν σε βάθος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook