Τους 10 περίεργους νόμους που ισχύουν σε χώρες από όλο τον κόσμο για τους ταξιδιώτες που τις επισκέπτονται, εντόπισε η αμερικανική ταξιδιωτική ιστοσελίδα Smarter Travel.

Aνάμεσα στις περιοχές με τους κανονισμούς είναι και η χώρα μας, αν και την προκειμένη περίπτωση δεν την κατατάσσεις στις παράλογες καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση σε αρχαιολογικά μνημεία με γόβα στιλέτο, με το επιχείρημα οτι μπορεί να προκληθεί φθορά.

Δείτε τις 10 περιοχές…

1. Ν. Καρολίνα | Παράνομα τα φλίπερ για ανηλίκους

Η πολιτεία των ΗΠΑ επιτρέπει στους εφήβους να χορεύουν, όμως κανείς κάτω των 18 δεν επιτρέπεται να πλησιάσει σε φλιπεράκι.

2. Ρώμη | Παράνομο το φαγητό και ποτό κοντά σε αξιοθέατα

Η Ρώμη εφαρμόζει πια διάταγμα το οποίο θεωρεί παράνομο την κατανάλωση φαγητού και ποτού σε περιοχές «ιδιαίτερης ιστορικής, καλλιτεχνικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής αξίας».

3. Ντουμπάι | Παράνομη η διαμονή σε κοινό δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς γάμο

Στα ΗΑΕ είναι παράνομο να μείνει κανείς σε δωμάτιο ξενοδοχείου με κάποιον του αντίθετου φύλου εκτός κι αν είναι παντρεμένοι ή κοντινοί συγγενείς.

4. Ελλάδα | Παράνομες οι γόβες στιλέτο

Η Ελλάδα απαγορεύει τις γόβες στιλέτο στα αρχαιολογικά μνημεία, καθώς μπορεί να τα φθείρουν.

5. Ολλανδία | Παράνομα τα ελαφριά ναρκωτικά

Το 2012 η χώρα εισήγαγε έναν νόμο ο οποίος απαγόρευε την αγορά μαριχουάνας από τουρίστες. Το Άμστερνταμ ωστόσο δεν διαθέτει τέτοια απαγόρευση. Ο δήμαρχος πρόσφατα ανακοίνωσε οτι το Άμστερνταμ θα συνεχίσει να υποδέχεται τουρίστες στα περισσότερα από 200 καταστήματα καφέ της πόλης, όπου πωλούνται επίσης ελαφριά ναρκωτικά.

6. Ακτή Ντεϊτόνα, Φλόριντα | Παράνομο το δημόσιο φτύσιμο

Σύμφωνα με διάταξη της πόλης, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να φτύνει στους δρόμους ή στα πεζοδρόμια ή στα δημόσια κτίρια ή σε μέρη εντός των ορίων της πόλης.

7. Ταϋλάνδη | Παράνομο να πατάει κανείς νομίσματα

Στην Ταϋλάνδη είναι παράνομο να ασκήσει κανείς κριτική στο βασιλιά και εφόσον η φιγούρα του είναι επάνω στο νόμισμα, το να πατάει κανείς λεφτά είναι αντίστοιχο του να πατάει κανείς το πρόσωπο του βασιλιά, επομένως παράνομο.

8. Βενετία | Παράνομο το τάϊσμα περιστεριών

Η πόλη τιμωρεί όσους ταϊζουν το μεγάλο πληθυσμό των περιστεριών, μια μακριά παράδοση με τους τουρίστες οι οποίοι παραδοσιακά τραβούσαν φωτογραφίες ενώ έδιναν τροφή στα πουλιά.

9. Καναδάς | Παράνομη η υπερβολική χρήση των σεντ

Στον Καναδά είναι παράνομη η χρήση περισσότερων από 25 σεντ στις συναλλαγές.

10. Σιγκαπούρη | Παράνομο το να μασάει κανείς τσίχλα

Η λαθραία μεταφορά τσίχλας στη χώρα αποτελεί σοβαρό παράπτωμα αλλά και το να μασάει κανείς τσίχλα.

travelstyle.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook