Την Τρίτη 31/01 πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην ΑΕΝ Κρήτης από κλιμάκιο της ΠΕΜΕΝ και του ΠΑΜΕ με επικαφαλής τον Σάββα Τσιμπόγλου, πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ. Αρχικά έγινε συζήτηση με τα μέλη της Διοίκησης της σχολής και στη συνέχεια με τους σπουδαστές.

Στο επίκεντρο της κουβέντας μπήκαν τόσο τα ιδιαίτερα και οξυμένα προβλήματα της σχολήςόσο και συνολικά οι αρνητικές εξελίξεις που επικρατούν στην ναυτική εκπαίδευση. Μερικά από αυτά ήταν το ζήτημα της στέγασης, η παντελής απουσίαδωρεάν σίτισης και πετρελαίου για τις ανάγκες θέρμανσης των κτιρίων, η αναζήτηση εκπαιδευτικού μπάρκου με ευθύνη των σπουδαστών.Είναι ζητήματα που οδηγούν τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το συμπέρασμα από την κουβέντα και ο έντονος προβληματισμός που υπήρχε από τους σπουδαστές,ήταν πως το επόμενο διάστημα θα οργανωθεί καλύτερα η πάλη των σπουδαστών μέσα από το Σύλλογο και το Σωματείο τους.

Στη συνέχεια ο Σ.Τσιμπόγλουβρέθηκε στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφωνστο μπλόκο στα Μ.Χωράφια, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των ναυτεργατών στο δίκαιο αγώνα τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook