Στο κατάμεστο από εκατοντάδες γονείς κολυμβητήριο Χανίων, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων πραγματοποίησε την Τετάρτη (3/8) το απόγευμα με μεγάλη επιτυχία την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τα τμήματα καλοκαιρινής εκμάθησης κολύμβησης, τα οποία ειδικά φέτος, θα συνεχιστούν, για πρώτη φορά, έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Τα μικρά παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα είχαν την ευκαιρία κάτω από τα βλέμματα των ενθουσιασμένων γονέων τους, να επιδείξουν τις ικανότητες που απέκτησαν όλο το καλοκαίρι από τους καταξιωμένους και έμπειρους προπονητές του Ν.Ο. Χανίων, πάνω στο κολύμπι, κερδίζοντας το χειροκρότημα ενώ από την πλευρά τους έδειξαν ενθουσιασμένα που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή!

Ουσιαστικά, η επίδειξη των μικρών κολυμβητών και κολυμβητριών οι οποίοι συνοδεύονταν από αθλητές της αγωνιστικής ομάδας κολύμβησης αλλά και από υδατοσφαιριστές του Ν.Ο. Χανίων, ήταν το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης που διήρκησε δύο σχεδόν ώρες.Προηγουμένως και τα έξι τμήματα του Ομίλου, η υδατοσφαίριση, η κολύμβηση, η τεχνική κολύμβηση, η συγχρονισμένη κολύμβηση, το κανόε καγιάκ και η ιστιοπλοΐα, προχώρησαν σε επίδειξη, δημιουργώντας το αίσθημα της υπερηφάνειας για το μέγεθος του Ν.Ο.Χ. τόσο στο κοινό που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προσπάθειες των αθλητών όσο και στην ίδια την οικογένεια του Χανιώτικου Ομίλου, που παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια της χρονιάς, κρατήθηκε ενωμένη με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.Παράλληλα, επίδειξη υπήρξε τόσο από το τμήμα Special Olympics όσο και από τους εθελοντές ναυαγοσώστες, τομείς που αποτελούν το κοινωνικό έργο του Ν.Ο. Χανίων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ν.Ο.Χ., Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη:

«Ήταν πραγματικά μία επίδειξη, δείγμα του επαγγελματισμού με τον οποίο δουλεύει ο Όμιλος. Είμαστε ευτυχείς που για μία ακόμα χρονιά, οι Χανιώτες γονείς προτίμησαν για την εκμάθηση κολύμβησης των παιδιών τους αυτό το καλοκαίρι να εμπιστευτούν εμάς και είμαστε σίγουροι πως από τον Σεπτέμβριο θα συνεχίσουν να είναι δίπλα μας.

Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος και ήταν πάρα πολλά, ο Ναυτικός Όμιλος κατάφερε πραγματικά να είναι στην πρώτη γραμμή των πανελληνίων, των πανευρωπαϊκών αλλά και των παγκόσμιων πρωταθλημάτων! Σε όλα τα τμήματα. Με πρωτιές και διακρίσεις παντού. Είμαστε ευτυχείς!

 Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή, οι γονείς πάνω απ’ όλα, διαπίστωσαν ότι ο Ν.Ο. Χανίων δεν είναι ένα τυχαίο σωματείο. Είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος Όμιλος και ήταν πραγματικά χάρμα οφθαλμών να παρακολουθεί κάποιος όλα μαζί τα τμήματα να συνεργάζονται άψογα και να παρουσιάζουν ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αυτή η επίδειξη μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε παράλληλα και το κοινωνικό έργο του Ομίλου, τα Special Olympics και τους εθελοντές ναυαγοσώστες.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι. Θα ήθελα να πω ότι ο Ν.Ο.Χ. θα συνεχίσει για πρώτη φορά με τμήματα εκμάθησης και μετά τις 15 Αυγούστου, από τις 16 του μήνα έως τις 9 του Σεπτέμβρη, οπότε και ξεκινά το χειμερινό πρόγραμμα».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Χ., Σπύρος Μαραγκουδάκης, επισημαίνει τα εξής:

«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περάσαμε τη φετινή σαιζόν, προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Η συμμετοχή του κόσμου και των παιδιών στην επίδειξη ήταν εντυπωσιακή.

Ουσιαστικά, ο κύκλος του προγράμματος ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου αλλά κάποια τμήματα θα συνεχίσουν μέχρι την έναρξη της καινούργιας σχολικής περιόδου, που είναι στις 9 Σεπτεμβρίου.


Ως διοίκηση του Ν.Ο. Χανίων, προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και ενόψει της καινούργιας χρονιάς, δηλώνουμε πως θα είμαστε παρών.
»