Ανοιχτό ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο τομέα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr.

Μολονότι επισήμως οι απολύσεις στο Δημόσιο αποτελούν «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να συζητείται το θέμα της εργασιακής εφεδρείας για υπαλλήλους που κάνουν \”λευκή\” απεργία ή είναι \”αργόμισθοι\”.

«Δεν θα δεχθούμε \”αργομισθίες\” και \”λευκές\” απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για \”εργασιακή εφεδρεία\”. Θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά. Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, ακόμα και η ΑΔΕΔΥ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Στόχος μας είναι ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού, με την αύξηση των εσόδων και βέβαια θα πρέπει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook