Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου, με πολλή χαρά οργανώνει Έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Ταξιδεύοντας Εις Την Πόλιν», με έργα της γνωστής ζωγράφου Ελιάνας Ναούμ, από τις 7 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2017, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Η Έκθεση θα περιλαμβάνει 21 Πίνακες, με αγαπημένες σκηνές και χαρακτήρες από την Κωνσταντινούπολη, που ξεπηδούν μέσα από τις μνήμες και τα βιώματα της ίδιας της ζωγράφου.  Είναι ένα ταξίδι αναμνήσεων «Εις Την Πόλιν» (Ιστανμπούλ), ή απλά στην «Πόλη» όπως αποκαλούν συνήθως οι Έλληνες την Κωνσταντινούπολη.

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Φεβρ. 2017, στις 7.30 το βράδυ, ενώ η λειτουργία της θα είναι μέχρι το Σάββατο 18 του μηνός , κατά τις ώρες 10.00 έως 14.00 και 17.00 έως 21.00 για τις καθημερινές και 10.00 έως 14.00 τα Σάββατα.

Η Ελιάνα Ναούμ είναι ζωγράφος με πολλές ευαισθησίες  που με την τέχνη της μας γεμίζει συναισθήματα και χρώματα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου σπούδασε αρχικά στο Ζάππειο Τεχνικό Λύκειο και στη συνέχεια στη Σχολή Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης. Στην Ελλάδα ήρθε το 1992 και συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς ζωγράφους όπως ο Μανιάτης και ο Βλαχόπουλος, ενώ στην Κρήτη εγκαταστάθηκε το 1996. 

Στην τέχνη της, είναι οπαδός της κλασικής τεχνοτροπίας και εκφράζεται μέσα από ελαφρά υλικά που πιστεύει ότι αποδίδουν πιστότερα τη δουλειά της. 

Κατατάσσεται στους εμπρεσιονιστές ζωγράφους αλλά οι σκοποί της είναι περισσότερο σύνθετοι. Χρησιμοποιεί τις οπτικές εντυπώσεις του φωτός και του χρώματος βάζοντας συχνά και τολμηρές πινελιές, ενώ δεν την αφήνει αδιάφορη η ποιότητα της κίνησης του ανθρώπινου σώματος.

Στα έργα της, συχνά ακολουθεί το παιχνίδισμα του φωτός και της σκιάς, ενώ τα χρώματά της  ανακαλούν στη μνήμη άλλες εποχές.

Έχει οργανώσει αρκετές ατομικές Εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές, στην Κωνσταντινούπολη, στην Ελβετία, στην Αθήνα (Gallerie ENA), στο φουαγιέ του Δήμου Χανίων, στον Άγιο Νικόλαο  (Δημοτική Πινακοθήκη), στο Ηράκλειο (Γκαλερί Δεσμός), κ.ά.

Έργα της βρίσκονται σε κρατικές και ιδιωτικές συλλογές, μάλιστα και στην Πινακοθήκη του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσης έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ζωγραφίζοντας τα σπάνια πουλιά της Κρήτης, έργα που εκδόθηκαν σε άλμπουμ του ΜΦΙΚ.

Πέραν της τέχνης της όμως, η  ζωγράφος έχει και άλλες ευαισθησίες,  οικολογικές-περιβαλλοντικές, που εκφράζονται με μια εναλλακτική μορφή Τέχνης, με δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Ελιάνα Ναούμ είναι μέλος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook