Αυξημένο κατά 3 εκατ. ευρώ είναι το ποσό της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες, σε σχέση με πέρυσι, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο zougla.gr, μετά τη δημοσίευση της Απόφασης, που υπογράφεται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, που αφορά του αγρότες, το υπουργείο Οικονομικών προσδιόρισε το ύψος της συνολικής επιστροφής έτους 2011 (αφορά την καλλιεργητική περίοδο 2010) στα 163 εκατ. ευρώ.

Τα σχετικά ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα και θα είναι διαθέσιμα από αύριο Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων, που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ. Σημειώνεται ότι οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα, για το έτος 2011, δεν διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά, σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών, εκτός μικρών προσαρμογών, ενώ αντιμετωπίστηκε και το θέμα επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης των συνεργαζόμενων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στο πλαίσιο εφαρμογής ομαδικών σχεδίων βελτίωσης.

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται από σήμερα το μεσημέρι για τα ποσό της επιστροφής από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook