Γερά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει το Facebook, μετά από απόφαση δικαστηρίου του Τέξας που καλεί την Oculus -η οποία ανήκει στην εταιρεία- να καταβάλει το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη Zenimax.

Η απόφαση αφορά υπόθεση στην οποία η ZeniMax, κατηγορεί την Oculus και τον CTO της εταιρείας, John Carmack, ότι έκλεψε κρίσιμης σημασίας πηγαίο κώδικα που χρησιμοποίησε μετέπειτα για την ανάπτυξη του λογισμικού του Rift. Κατά τη δική, η ZeniMax υποστήριξε ότι ο ιδρυτής της Oculus, Palmer Luckey καθώς και ο John Carmack που εργάζονταν στην εταιρεία μετά την εξαγορά της id Software, δημιούργησαν το λογισμικό του Rift, χρησιμοποιώντας το Rage VR testbed μαζί με πηγαίο κώδικα από το Doom 3 BFG Edition.
 
Το ποσό αποζημίωσης που των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που επιδικάστηκε για τη ZeniMax μπορεί να ακούγεται τεράστιο όμως είναι αρκετά μικρότερο από αυτό που απαιτούσε η εταιρεία, και το οποίο έφτανε τα 4 δισ. δολάρια. Μηχανικοί της Oculus κατέθεσαν ότι η εταιρεία είχε αναπτύξει το δικό της κώδικα ενώ οι Mark Zuckerberg, Palmer Luckey, John Carmack αλλά και ο πρώην CEO της εταιρείας, Brendan Iribe έδωσαν καταθέσεις τον προηγούμενο μήνα σχετικά με την υπόθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook