Εκδήλωση  αφιερωμένη σε νεοφυείς επιχειρήσεις  διοργανώνεται από το Youth Entrepreneurship Club, το StartupEurope / Ευρωπαική Επιτροπή, και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ με τίτλο: ‘Startup Europe Week Chania’. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο ΚΑΜ των Χανίων ενώ την Τρίτη θα είναι στο Ηράκλειο την Παρασκευή στο Ρέθυμνο.

Ο σκοπός του Startup Europe Week Crete είναι να προβάλει τις δράσεις του Startup Europe και όλα τα υπόλοιπα τοπικά εγχειρήματα που αναπτύσσονται σε 28 χώρες και 350 περιοχές ώστε να καλλιεργήσουν την επιχειρηματικότητα. 

Ο Θάνος Παράσχος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, τόνισε οτι η Κρήτη σε αυτον τον τομέα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ωστόσο, οι δυνατότητες για να διαπρέψει κάποιος που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση στο νησί μας υπάρχουν.

“Ως προς την νεανική και νεοφυεί επιχειρηματικότητα η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της βήματα αλλά η Κρήτη βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, αυτό θέλουμε να δείξουμε ότι νέες ιδέες μπορούν να αναπτυχθούν στην Κρήτη και με ποιες μεθόδους. Γενικότερα που και πως θα ζητήσει χρηματοδότηση με ποια κριτήρια θα τα πάρει, γενικότερα πως να ανάπτυξη την επιχειρηματικότητα.

“Τα σημαντικότερα εμπόδια είναι ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ πανεπιστημίου και αγοράς. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι μια ιδέα μπορεί να γίνει πράξη. Το επιχειρείν έχει μείνει κενό. Στην Ελλάδα έχουμε το πλεονέκτημα οπού νομίζουμε ότι η αποτυχία είναι ρετσινιά σε άλλες χώρες όμως αυτό είναι παράσημο. με τις επιτυχίες μαθαίνουμε όμως, είναι να κακό να φοβόμαστε να ρισκάρουμε ενώ ορισμένα πεδία έχουν μείνει, κακώς, πολύ πίσω. 

Νεοφυής επιχείρηση είναι αυτή που μπορεί με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να ξεκινήσουν τοπικα και να αναπτυχθούν σε όλο τον κόσμο . Κάποιοι τομείς που μπορούν αν αναπτυχθούν στην Κρήτη είναι ο τουρισμός, η αγροκτηνοτροφία και η ναυτιλία γενικότερα. Στην Κρήτη υπάρχει το πλεονέκτημα οτι η ψυχολογία είναι καλύτερη σε σχέση με τα εισοδήματα, που ο τουρισμός τα κρατάει σε υψηλά επίπεδα.

“Εμείς πιστεύουμε οτι το εξωτερικό δεν είναι η λύση μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα. Με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που κάνουμε πιστεύουμε ότι προσεγγίζουμε συνεχώς νέους ανθρώπους.

Το συμβούλιο αυτό σήμερα γίνεται κεντρικά από την Ευρώπη σε περισσότερες από 400 πόλεις, τα οποία δεν χρηματοδοτούνται. Την Τρίτη θα δώσουμε το παρόν στο Ηράκλειο και την επόμενη Παρασκευή στο Ρέθυμνο”

Το πρόγραμμα 

*09:00 – 10:00 Registration

*10:00 – 10:10 Έναρξη Συνεδρίου – Θάνος Παράσχος (Εκπρόσωπος Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Επίσημος Πρεσβευτής του Startup Europe Week)

*10:10 – 10:30 Χαιρετισμοί (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Πολυτεχνείο Κρήτης, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο,
Ένωση Ξενοδόχων Χανίων).

Φορείς, οργανισμοί και λοιποί συνδιοργανωτές της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμούς προς τους ομιλητές και το κοινό και μέσω ενός σύντομου (υπό κινητικού) χαιρετισμού θα δώσουν την έναρξη της εκδήλωσης.

Προσπαθώντας μέσα από τα λόγια τους να ενθαρρύνουν και να παρακινήσουν τους παρευρισκόμενους ώστε να στραφούν στο επιχειρείν!

*10:30 – 11:00 Aργύρης Περουλάκης (Εκπρόσωπος του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα). Συνέντευξη με Μαρία Ακρίβου (Δημοσιογράφος, Fortune Greece Magazine/Olive Media)

*11:00 – 13:00 How to start a startup

Στο μέρος αυτό θα αναπτυχθούν πολύπλευρα το πως μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου startup. Πως θα ξεκινήσεις από την ιδέα και θα φτάσεις στο τελικό προϊόν, ποια εργαλεία μπορείς να χρησιμοποιήσεις, τι πρέπει να προσέξεις στο νομικό πλαίσιο, πότε και πως πρέπει να συστήσεις την εταιρία σου, πως θα πατεντάρεις μια καινοτομία, τι χρειάζεται για να προβάλλεις το προϊόν σου, προτάσεις και έξυπνες συμβουλές.
Συντονισμός: Ακρίβου Μαρία (Δημοσιογράφος, Fortune Greece) Παρουσιάσεις 60’
– Δημοσιάρης Δημήτρης (Μηχανολόγος Μηχανικός – Πρόεδρος Mindspace) “Χρήσιμες μέθοδοι και εργαλεία για να ξεκινήσεις το δικό σου
startup”.
– Μωραϊτάκης Νίκος (Μέλος του Team Europe της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα & Υπεύθυνος πληροφόρησης και επικοινωνίας του Europe Direct Κρήτης) “Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης ως πολλαπλασιαστής Ευρωπαϊκής ενημέρωσης νεοφυούς επιχειρηματικήτητας”.
– Σαϊτάκης Αρτέμης (Διευθυντής Τεχνολογικoύ Πάρκου Κρήτης) ‘‘Στρατηγικές διαχείρισης Διανοητικής Ιδιοκτησίας μιας νέας επιχείρησης”.

– Κοντογεώργου Πέννυ (ICT & e-Business Law Specialist, Penny

Kontogeorgou & Associates |e-Business Law) “Start the startup: A Legal Guide”.
Ανοιχτή Συζήτηση 40’
* Διάλειμμα 20’

*13:00 – 15:00 Θερμοκοιτίδες / Διαγωνισμοί / VC

Στο κομμάτι αυτό της εκδήλωσης θα πάρουν μέρος διαφόρων τύπων θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, θα παρουσιαστούν διαγωνισμοί που “τρέχουν” σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και επιχειρήσεις επενδύσεων. Το περιεχόμενο των ομιλιών θα διαθέτει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας και τις ευκαιρίες που μπορούν οι νέοι να αδράξουν, ώστε να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις ιδέες τους. Καθώς και με ποιον τρόπο αυτές μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτούς αλλά και στο ευρύτερο startup οικοσύστημα στην Ελλάδα.
Συντονισμός: Πόγκας Δημήτρης (Δημοσιογράφος)
Παρουσιάσεις 60’
– Κωνσταντίνος Μιχανετζής (Μέλος ΔΣ / CEO, MIT Enterprise Forum Greece / Sylipsis Corp)
– Αρσένης Σπύρος (Εθνική Τράπεζα / Συντονιστής ΝΒG Business Seeds) “NBG Business Seeds ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας”.
– Αντωνοπούλου Μαρίζα (Οικονομολόγος, AFI) “AFI & The People’s Trust- Πρόσβαση σε μικροχρηματοδότηση για νέους & ανέργους”.
– Έρρικα Χριστοδούλου (PR & Marketing Manager, Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας)

Ανοιχτή Συζήτηση 40’

* Διάλειμμα 20’

*15:00 – 17:00 Startuppers Επιτυχημένοι Επιτυχημένες εταιρείες κυρίως σε κλάδους Τουρισμού, Αγροτικών Προϊόντων και Ναυτιλίας (startups ή πρώην startups) θα αναφερθούν στην “μυστική συνταγή” που ακολούθησε η κάθε μια, ώστε να μπορούν αυτή τη στιγμή να θεωρούνται παράδειγμα προς μίμηση από τις νέες επιχειρήσεις και νέους που θέλουν να ξεκινήσουν την δικιά τους επιχειρηματική ιδέα. Παράλληλα, θα παρουσιάσουν τις δυσκολίες που τους παρουσιάστηκαν και πως τις αντιμετώπισαν, καθώς και ευκαιρίες που κατάφεραν να αδράξουν ή δημιούργησαν οι ίδιες, με σκοπό την άμεση ανάπτυξη τους εντός και εκτός Ελλάδος και την βελτίωση και ανάπτυξη επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα γενικότερα. Στους παραπάνω ομιλητές θα μπορούν να είναι είτε νεοφυής επιχειρήσεις (startups) είτε εταιρείες που ενώ πλέον δεν θεωρούνται “startups” συνάντησαν την επιτυχία στα αρχικά τους βήματα.

Συντονισμός: Πόγκας Δημήτρης (Δημοσιογράφος)
Παρουσιάσεις 60’

– Κοντού Μάγκυ (Co-founder & Head of Operations) “Tourismart”.
– Κούτρας Γεώργιος (Founder & CEO openichnos) “An energy autonomous global tracking system with sos alert service”.
– Φάνης Δεσποτάκης (CTO -LearnWorlds) “Democratizing teaching, one online school at a time”.
– Kώστας Μπάλας (Medisys) “From Academic Lab to Hi-Tech Business”.

Ανοιχτή Συζήτηση 40’
* Διάλειμμα 20’

*17:00 – 19:00 Get Inspired

Στο μέρος αυτό θα λάβουν χώρα ομιλίες από επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν πρότυπα σε διάφορες λειτουργίες (ανάπτυξη, καινοτομία, περιβάλλον εργασίας, αναγνωρισιμότητα ευρύτερα κ.α.) και οι οποίες μέσα από τις πρωτότυπες ομιλίες τους θα προσπαθήσουν να υποκινήσουν και να εμπνεύσουν τους νέους στο να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να τολμούν να επιχειρούν. Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν δραστηριότητα στο ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρα και μη, σε διάφορους τομείς όπως τουρισμός, τεχνολογία κ.α.
 Συντονισμός: Ακρίβου Μαρία (Δημοσιογράφος, Fortune Greece) Παρουσιάσεις 60’
– Ντόβα Πωλίνα-Αθηνά (Co-Founder & COO, Owiwi) “Have no fear of perfection. You’ll never reach it.”
– Μηλιαρέσης Κωνσταντίνος (Co Founder & General Director, Ethelon)“Η συνήθεια είναι το πρόβλημα, αλλά είναι και η λύση”.
– Heinz Kabutz (Java Guru) “Meet A Java Champion”.

Ανοιχτή Συζήτηση 40’

* Διάλειμμα 20’

*19:00 – 21:00 Startup Pitching Contest

Στην παραπάνω ενότητα θα λάβουν μέρος μόνο νέες ιδέες ή νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups), οι οποίες διαθέτουν και τρέχουν μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα. Οι εκπρόσωποι αυτών των ομάδων θα προσπαθήσουν μέσα από μια σύντομη ομιλία (pitch) 5’ λεπτών + 5’ ερωτήσεων να παρακινήσουν την κριτική επιτροπή και το κοινό να επιλέξουν την επιχειρηματική τους ιδέα, με σκοπό την μετ’ έπειτα υποστήριξη της που θα έχουν προεπιλέξει και ανακοινώσει οι κριτές.
– infashion: Το Tinder της μόδας! Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης,
– Plirono: Web payments, made simple. Κωστής Μανινάκης
– Roobean. Δημήτρης Άγγος
– Degita: Marketing for drone Δημήτρης Δημοσιάρης
– Shades4you Αριστοτέλης Ζιώγας
Κριτική Επιτροπή: Δημήτρης Πόγκας, Σπύρος Αρσένης, Heinz Kabutz

*21:00 – 23:00 Networking Party

Γενικός Συντονισμός – Παρουσίαση: Ολυμπία Κόκκα

Workshops

11:00 – 13:00 How to Vlog – Konstantina Vasilaki | Another Makeup World
Το Workshop “How To Vlog”, Θα περιέχει:
– Ορισμός του Vlogger
– Γιατί και πως ξεκίνησε το Vlogging
– Ιδεολογία του Vlogging
– Δομή ενός Vlog (“σενάριο”, πλάνα, μουσική)
– Απαιτούμενος εξοπλισμός
– Χρήσιμες πλατφόρμες στα social media για ανάπτυξη ενός βίντεο Vlog
– Παραδείγματα Ξένων και Ελλήνων Vloggers

13:00 – 15:00 Dimosiaris & Pipinis |Mindspace

Ο κόσμος έχει μόλις καταστραφεί και είσαι ένας από αυτούς, τους ελάχιστους, που έχουν επιβιώσει!
Τι ανάγκες θα προκύψουν την επόμενη ημέρα; Τι λύσεις θα βρεις στα προβλήματα που έχουν ήδη προκύψει; Βάλε τα στοιχεία που θα σου δοθούν σε σειρά προτεραιότητας, οργάνωσε και παρακίνησε τα μέλη της ομάδας σου και γίνε ο ηγέτης που θα τους σώσει και θα τους καθοδηγήσει “The Day After Tomorrow”!

15:00 – 18:00 Build your own android app – Stavroulakis | apphub.gr

Το workshop απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν βασικές γνώσεις στον προγραμματισμό για Android με χρήση της Java. Επίσης σε όσους θέλουν να εξοικειωθούν με τα νέα εργαλεία ανάπτυξης και τις σύγχρονες τεχνικές.

Σκοπός του μαθήματος είναι η εκμάθηση των βασικών δυνατοτήτων του Android SDK μέσα από την ανάπτυξη ενός πρότυπου ταξιδιωτικού οδηγού για την πόλη των Χανίων. Οι εκπαιδευόμενοι δεν απαιτείται να έχουν γνώσεις προγραμματισμού σε Android, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν τις βασικές αρχές της Java.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου γίνεται χρήση λογισμικού Android Studio, το οποίο οι χρήστες θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους κατά την έναρξη του workshop. Πληροφορίες για την εγκατάσταση:
https://developer.android.com/…
Θεματικές Ενότητες :
– Γνωριμία με το Android Studio και το Android SDK
– Ανατομία και κύκλος ζωης εφαρμογών Android
– Γραφικό περιβάλλον εφαρμογών Android
– Intents και Activity

18:00 – 19:00 Management for startups – Michanetzis | MI

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook