Την υλοποίηση  του αιτήματος για μετατροπή του Ειδικού Γυμνασίου  Χανίων σε Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο, εξήγγειλε  η   βουλευτής Χανίων  Βάλια Βαγιωνάκη κατά την διάρκεια επίσκεψης της στο Ίδρυμα με την ευκαιρία  της  εκδήλωσης για  την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σχολείου.

Κατά την διάρκεια της  επίσκεψης που πραγματοποίησε, την  Δευτέρα  30 Ιανουαρίου η βουλευτής, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους μαθητές, τον Διευθυντή κ. Π. Κορακοβούνη,  τους  εκπαιδευτικούς   και  εκπροσώπους των γονέων  και να ενημερωθεί  από πρώτο χέρι  για   την λειτουργία του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος    καθώς και για τα προβλήματα που τους απασχολούν  . 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το αίτημα της μετατροπής του  Ειδικού Γυμνασίου  Χανίων  σε Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο   με την ίδρυση Λυκειακών τάξεων, όπως  αυτό έχει  ήδη υλοποιηθεί, από την αρχή του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους, σε άλλες σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. 

Η βουλευτής αφού αναγνώρισε πως το θέμα είναι ζωτικής σημασίας για τους μαθητές και τους γονείς τους, καθώς έχει άμεση σχέση με την προοπτική της κοινωνικής τους ένταξης και επαγγελματικής αποκατάστασης, δήλωσε ότι το  αίτημα τους, ύστερα από σχετικές επαφές που έγιναν με το Υπουργείο Παιδείας,  θα  λυθεί  εγκαίρως,  καθώς επίκειται η υπογραφή σχετικής Υπουργικής Απόφασης πριν το επόμενο  σχολικό έτος. 

Κατά την  διάρκεια σύσκεψης εξάλλου, που  ακολούθησε με την διεύθυνση του σχολείου  η κ. Βαγιωνάκη  υποσχέθηκε  να μεταφέρει άμεσα  στο Υπουργείο τα  ζητήματα  που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς, του σχολείου  και αφορούν κυρίως την στελέχωση του , δηλώνοντας  ότι θα κινητοποιηθεί με όλες της τις  δυνάμεις για  να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, προκειμένου να ληφθούν  εγκαίρως η σχετικές  αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία  της νέας δομής. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook