Με την επωνυμία «Κρητικά Μιτάτα» θα βγουν στην αγορά τα προϊόντα της ομάδας παραγωγών κτηνοτρόφων της Κρήτης. Αυτό ανακοινώθηκε στη συνάντηση που είχε στα γραφεία του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου (ΣΕΚΝΗ), την Τρίτη (1/2/2011), η αντιπροσωπεία από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, αποτελούμενη από τις κ.κ. Μυκωνιάτη Ρίτσα, Κατσαράκη Εύα και Ροβίθη Ντέπυ, με το προεδρείο του Συλλόγου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα οι δομές στήριξης των κατοίκων, των Επιχειρήσεων και των φορέων της υπαίθρου στην Περιφέρεια Κρήτης, στα πλαίσια του προγράμματος Κρήτη Πράσινη Ανάπτυξη.

Απο την πλευρά του ΣΕΚΝΗ παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες που αφορούν στην ντόπια κτηνοτροφία και στις οποίες μπορεί να συνδράμει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου είναι μεταξύ άλλων:

Η κατοχύρωση όλων των ντόπιων παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων και των αμνοεριφίων της Κρήτης ως ΠΟΠ.

Η προώθηση της ιδέας των εναλλακτικών και συμπληρωματικών της κτηνοτροφίας δράσεων στους ορεινούς όγκους, με πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης τη διδακτική φάρμα και την αξιοποίηση της προγραμματισμένης επίσκεψης της Αναπτυξιακής Ηρακλείου σε παρόμοιες μονάδες στην Ιταλία.

Η ριζική εξυγίανση του ζωικού πληθυσμού της Κρήτης με πρόγραμμα που θα αναλάβει να υλοποιήσει η αιρετή Περιφέρεια.

Η πραγματοποίηση ενημερωτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τα συστήματα εκτροφής των ζώων και παραγωγής πιστοποιημένων κτηνοτροφικών προϊόντων με δυνατότητα ιχνηλασιμότητας.

Η στήριξη της ομάδας παραγωγών κτηνοτρόφων Κρήτης «Κρητικά Μιτάτα» που βρίσκεται σε διαδικασία ιδρύσεως και στόχο έχει την αυτοδιαχείριση και αυτοδιάθεση των κτηνοτροφικών προϊόντων.

Μια κίνηση η οποία έχει μπει σε φάση υλοποίησης με τους κτηνοτρόφους να ετοιμάζονται ήδη να κλείσουν τις πρώτες τους συμφωνίες με τη μορφή του συγκεκριμένου Φορέα Διαχείρισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook