Τα περιοδικά The New Yorker καθώς και Der Spiegel αντιδρούν στο μεταναστευτικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ με δύο ηχηρά εξώφυλλα 

Το New Yorker συγκεκριμένα, γιορτάζει 92 χρόνια από την ίδρυσή του και το τεύχος του Φεβρουαρίου έχει ως εξώφυλλο το Άγαλμα της Ελευθερίας. Ένα σκοτεινό φόντο με τη φλόγα της ελευθερίας να αργοσβήνει βγάζοντας έναν πυκνό, γκρίζο καπνό. Όπως εξηγεί το περιοδικό στην διαδικτυακή του έκδοση:

Εάν οι συνθήκες ήταν κανονικές, το εξώφυλλο του τεύχους του Φεβρουαρίου -το επετειακό μας τεύχος καθώς συμπληρώνουμε 92 χρόνια λειτουργίας- θα ήταν διαφορετικό. Αυτή τη χρονιά, σαν μια απάντηση στην πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης Τραμπ και ιδίως το διάταγμα για τη μετανάστευση, βάλαμε στο εξώφυλλο το σχέδιο του John W. Tomac με τίτλο “Liberty’s Flameout” (σσ. Η φλόγα της ελευθερίας έσβησε).

Επιπλέον, ο δημιουργός της εικόνας John W. Tomac, δίνει την δίκη του εξήγηση για το πώς εμπνεύστηκε το εξώφυλλο του επετειακού τεύχους:
Συνήθως το άγαλμα της ελευθερίας ήταν η εικόνα που καλωσόριζε νέους μετανάστες. Και την ίδια στιγμή, το σύμβολο των αμερικανικών αξιών. Τώρα φαίνεται που σβήνουμε το φως.

Παράλληλα, άκρως επιθετικό προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ είναι και το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Σε αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζεται ως «τζιχαντιστής». Κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι στο αριστερό του χέρι, κρατά το κομμένο κεφάλι του αγάλματος της ελευθερίας με το δεξί. 

Η εικόνα συνοδεύεται από τα λόγια «Πρώτα η Αμερική», το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Τραμπ μερικά λεπτά μετά την ορκωμοσία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook