Την πρώτη του νίκη μακριά από την Τούμπα πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα που νίκησε στις καθυστερήσεις με 2-1 τον Εργοτέλη μέσα στο Παγκρήτιο στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ο «δικέφαλος του βορρά» από το 16ο λεπτό με γκολ του Μπούντιμιρ, εν συνεχεία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ισοφάρισε με τον Σαλπιγγίδη στο 35΄, για να πάρει το «τρίποντο» της νίκης με γκολ του Κοντρέρας στο καθυστερήσεις. Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο Εργοτέλης λόγω αποβολής στο 82΄ του Τζούνιορ.

Ο Εργοτέλης μπήκε στο ξεκίνημα πιο δυνατά και ήταν καλύτερος στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης. Μόλις στο 16\’ άνοιξε το σκορ, όταν ο Χρυσοφάκης σέντραρε και ο Μπούντιμιρ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο και στο 35΄ κατάφερε με τον Σαλπιγγίδη να ισοφαρίσει, όταν πήρε την κάθετη πάσα από τον Βιεϊρίνια και πλάσαρε εύστοχα τον Δασκαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός και η ποιότητα του αγώνα κινήθηκαν στην μετριότητα, χωρίς πολλές φάσεις. Στο 50\’ ο Ελ Ζαρ βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Δασκαλάκη. Το παιχνίδι ουκ ολίγες φορές είχε στιγμές έντασης με αποτέλεσμα στο 80\’ οι γηπεδούχοι να μείνουν έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Τζούνιορ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κοντρέρας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 1-2 στο Παγκρήτιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook