Οι εντάσεις δεν έχουν τέλος στην Αίγυπτο.  Σήμερα, υποστηρικτές του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, κραδαίνοντας ρόπαλα και μαστίγια, εισέβαλαν πάνω σε άλογα και καμήλες στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, όπου συγκρούονται με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Μια αυτόπτης μάρτυς είπε στο πρακτροείο Ρόιτερς ότι διαδηλωτές της είπαν πως πιστεύουν ότι μερικοί από τους υποστηρικτές του Μουμπάρακ που βρίσκονται πίσω από τις σημερινές συγκρούσεις είναι αστυνομικοί με πολιτική περιβολή. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, οι έφιπποι οπαδοί του Μουμπάρακ περικυκλώθηκαν και υποχρεώθηκαν να αφιππεύσουν.

Βίαιες συγκρούσεις με περίπου 10 τραυματίες στο Κάιρο ανάμεσα σε χιλιάδες οπαδούς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και σε διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρησή του, χωρίς να επέμβουν οι ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι παρούσες στην περιοχή. Οι διαδηλωτές συγκρούονταν με ξύλα και ρίχνοντας πέτρες γύρω από άρματα μάχης που φρουρούν τις εισόδους στην πλατεία, χωρίς οι στρατιωτικοί να παρεμβληθούν μεταξύ των αντιπάλων. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού όλο το πρωί υπήρχε μεγάλη ένταση. Πληροφορίες κάνουν λόγο για επεισόδια και στην Αλεξάνδρεια.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επίθεση από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι κατέστρεψαν εξοπλισμό των δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook