Σε φορτισμένο κλίμα δεκάδες γιατροί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το νέο ασφαλιστικό νόμο-φορολογικό νόμο στην Ημερίδα του ΙΣΑ

Δεκάδες γιατροί καθώς και πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, Επιστημονικών Ενώσεων και Επαγγελματικών Φορέων που παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα «Ο νέος ασφαλιστικός-φορολογικός νόμος. Οι συνέπειες για τους γιατρούς», εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για το νέο σύστημα.

Μάλιστα ανάρτησαν πανό με συνθήματα στην αίθουσα ενώ μετέφεραν συμβολικά κι ένα φέρετρο. 

Το διαδικτυακό κανάλι Livemedia μετέδωσε ζωντανά την Ημερίδα στην ιατρική κοινότητα. Παρακολουθήστε τις ομιλίες των όλων των εισηγητών

Ο κος Γ. Πατούλης, διευκρίνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα μέσα προκειμένου να μην εφαρμοστεί αυτός ο άδικος και κοινωνικά ανάλγητος νόμος, όπως δήλωσε, που επιβαρύνει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους ενώ κηρύττει τον πόλεμο στους νέους οδηγώντας τους στην ξενιτιά. 

«Καλούμε όλο τον επιστημονικό κόσμο να συστρατευτεί ενάντια στα ειδεχθή αυτά μέτρα και ζητούμε από τα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση καθώς υποθηκεύεται το μέλλον ολόκληρων γενεών.». 
Όλη η ομιλία του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη

Από την πλευρά του ο κος Γιώργος Ρωμανιάς οικονομολόγος τ. Γεν. Γραμματέας Κοιν. Ασφαλίσεων, στην ομιλία του με θέμα « Το καθεστώς συνταξιοδότησης των γιατρών με τη νέα νομοθεσία», επεσήμανε ότι από τις 16 Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί εννέα νόμοι για το συνταξιοδοτικό που αλληλοαναιρούνται.
Δείτε την ομιλία του κ. Ρωμανιά

Ο κος Αλέξης Μητρόπουλος καθηγητής Εργατικού Δικαίου έκανε εισήγηση με θέμα την «Κρίση του ασφαλιστικού συστήματος» και παρουσίασε τις αιτίες καθώς και προτάσεις για την υπέρβασή της. 
Δείτε τη ομιλία του κ. Μητρόπουλου 

Η συμμετοχή στην ημερίδα εκ μέρους του ιατρικού κόσμου ήταν μεγάλη καθώς δεκάδες γιατροί πήραν το λόγο μετά τις ομιλίες διατύπωσαν τις απορίες του και εξέφρασαν την αγωνία τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook