Με ικανοποιητική συμμετοχή ολοκληρώθηκε η εκδήλωση συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από το ΚΚΕ (μ-λ) στα Χανιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

“Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ), στο εργατικό κέντρο Χανίων, παρουσία παλιών και νέων αγωνιστών, εργαζομένων και νεολαίων.

Η αρχή έγινε με την παρέμβαση συντρόφου για τον πρόσφατο χαμό του Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου, κατά την οποία παρατέθηκαν στιγμές από τη διαδρομή του στο κίνημα και την ταξική πάλη,αλλά και το αποτύπωμα που αφήνει η φυσιογνωμία του και η εμβέλειά του σε συντρόφους,συναγωνιστές και ευρύτερα στις λαϊκές μάζες.

Στη συνέχεια,εισηγητικά αναλύθηκε η σημειολογία εκλογής Τραμπ,η επίδραση της παρόξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων ιδιαίτερα στην περιοχή αλλά και η ρευστότητα που χαρακτηρίζει την περίοδο που διανύουμε,σε όλα τα επίπεδα.

Υπό αυτό το πρίσμα,τονίστηκε η επικινδυνότητα του βαθέματος της εξάρτησης και της εμπλοκής της ελληνικής αστικής τάξης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.

Η αξιοποίηση των (υπαρκτών) αντιθέσεων με την τούρκικη αστική τάξη από τους ιμπεριαλιστές ,η προσπάθεια εμπέδωσης στο λαό για την “εθνική ομοψυχία που απαιτείται”,μπροστά στην επιθετικότητα της Τουρκίας και βέβαια να διαχυθεί το δηλητήριο του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.

Παράλληλα,αναφέρθηκε και ο ρόλος που θέλουν για την Κύπρο,σαν “αβύθιστο αεροπλανοφόρο”  ,σαν ενεργειακό πεδίο και πέρασμα,καθώς και τις βλέψεις που έχουν περιφερειακές δυνάμεις στο νησί.

Καταληκτικά,αναγνωρίστηκε και από τοποθετήσεις,η ανάγκη συγκρότησης του μετώπου πάλης των λαών για την υπεράσπιση της ειρήνης στην περιοχή,ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.Κόντρα σε λογικές ‘αμυνόμενης-επιτιθέμενης’ μεριάς,που ουσιαστικά αφαιρούν το ταξικό περιεχόμενο της αντιπαράθεσης,αποπροσανατολίζουν τις εργατολαϊκές μάζες και συγκαλύπτουν τους τυχοδιωκτισμούς εκατέρωθεν.

Στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε και η ανάγκη να καταγγελθεί ο ερχομός του αεροπλανοφόρου στα Χανιά,με παρεμβάσεις την Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook