Η Περιφέρεια Κρήτης  ως τιμώμενη Περιφέρεια «πρωταγωνίστησε» στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, την μεγάλη έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό στην Αθήνα.

Η έκθεση απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, αλλά και σε καταναλωτές ενώ συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό περίπτερο παρουσιάζοντας τα μοναδικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα του νησιού, όπως ελαιόλαδο, σταφίδες,  βρώσιμες ελιές, παξιμάδια,  προϊόντα ζύμης  κρασιά, βότανα, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα , προϊόντα χαρουπιού κ.α.,  με  στόχο την προβολή και την ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα του νησιού και την δημιουργία  ευκαιριών  προώθησης των προϊόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της στην Ελληνική και διεθνή αγορά. 

Παράλληλα στην δυναμική παρουσία της Κρήτης, συνετέλεσαν η συμμετοχή των Γυναικείων Συνεταιρισμών, του Αναπτυξιακού Συλλόγου  Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης,   του Επιμελητηρίου Ηρακλείου,   του  Δικτύου  Οινοποιών, του Δικτύου  Ελαιολάδου, καθώς επίσης κα 20 επιχειρήσεων του νησιού. 

Στα περίπτερα των Κρητικών επιχειρήσεων, οι επισκέπτες   είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και  να προμηθευτούν από μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών Κρητικών  προϊόντων, ενώ παράλληλα οι Κρήτες επιχειρηματίες έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες με εκπροσώπους του κλάδου τροφίμων-ποτών. 

Ο χώρος της έκθεσης «πλημμύρησε» από  γεύσεις και  αρώματα που  αναδείχτηκαν  με την συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και της «Kappa Studies»,   σεφ των οποίων  μαγείρεψαν Κρητικές γεύσεις,  που  απέσπασαν τα θερμά σχόλια των χιλιάδων επισκεπτών και διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο την Κρητική Διατροφή-Προϊόντα. Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν μουσικοχορευτικά σχήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων.

Στη διάρκεια των εγκαινίων της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, τόσο το περίπτερο της Κρήτης,  όσο και τους παραγωγούς του νησιού  επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Νίκος Αντώνογλου, συνοδευόμενοι από την Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά προϊόντα  και να συνομιλήσουν  για θέματα που αφορούν την παραγωγή και την διάθεση των Κρητικών προϊόντων στην αγορά .
Η  Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη,  είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου σειρά ανοιχτών ζητημάτων της αρμοδιότητάς της. 

Εξάλλου η κ. Βρέντζου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου είχε συναντήσεις με τους Γ.Γ. κ.κ.  Αντώνογλου και Κασσίμη,  όπου μεταξύ  άλλων  κατέθεσε τις προτάσεις της Ομάδας Εργασίας Χάραξης Στρατηγικού Σχεδιασμού για την προβολή προώθηση και προστασία  του Κρητικού ελαιολάδου, όπως παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο το Δεκέμβριο του 2016,  καθώς και το σχέδιο  καταστατικού,  αναφορικά  με την σύσταση Ομάδας Προστασίας και Διαχείρισης των Τυροκομικών Προϊόντων της Κρήτης ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ, ζητώντας την ενεργοποίηση του  ν.4384/16 άρθρο 38. Επιπλέον και σε ότι αφορά την δακοκτονία 2017,  ζήτησε την αύξηση των πιστώσεων  και την άμεση κατανομή τους.