Επιστολή προς τους Δημάρχους των Καλλικρατικών Δήμων του νομού Ηρακλείου, την οποία κοινοποίησε και προς τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς, έστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης με αντικείμενο τις περιοχές Natura.

Ειδικότερα ο κ Παρασύρης αναφέρεται στη διάταξη του νομοσχεδίου «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας κ.α. διατάξεις» το οποίο υπενθυμίζεται ότι είχε προκαλέσει εμφύλια διαμάχη στην κυβέρνηση για το εάν θα πρέπει να επεκταθούν τα όρια δόμησης από τα 4 στα 10στρέμματα στις περιοχές Νatura.

Ο κ. Παρασύρης επισημαίνει ότι «ασφαλώς το επίμαχο νομοσχέδιο δεν λύνει όλα τα προβλήματα, όσο δεν ολοκληρώνονται τα χωροταξικά σχέδια και δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι χρήσεις γης, είναι όμως ένα σημαντικό πρώτο βήμα».
Εάν ανατρέξουμε τώρα στις ζώνες Natura του νομού Ηρακλείου θα δούμε ότι κανείς νοήμων άνθρωπος δεν θα υπερασπιζόταν, την δόμηση στις συγκεκριμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα στο νομό μας χαρακτηρίζονται ως ζώνες Natura οι εξής περιοχές : ο Γιούχτας (Φαράγγι Αγίας Ειρήνης), η νήσος Δία, τα δυτικά Αστερούσια από το Αγιφάρραγγο έως τον Κόκκινο Πύργο, ο Κόφινας , ο Ομαλός Βιάννου (Σύμη – Ομαλός), η περιοχή Βρωμονερού Κρουσώνα, το όρος Γιούχτας, η κορυφή Κούπα και η εκβολή Γεροποτάμου Μεσαράς.

«Γνωρίζοντας την φυσιογνωμία και την υψηλή περιβαλλοντική αξία των συγκεκριμένων περιοχών αυτών δεν τίθεται νομίζω θέμα συζήτησης περί οικοδομικής δραστηριότητας σε αυτές τις περιοχές»» τονίζει ο κ. Παρασύρης.

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Παρασύρης εκφράζει την επιθυμία για έναν ευρύτερο κοινωνικό διάλογο επί του θέματος και ζητάει την συνδρομή των Δημάρχων στην κατεύθυνση αυτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook