Kάλεσμα στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη * Φεβρουαρίου, απευθύνει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του:

“Συνάδελφοι-συναδέλφισσες:

Όσοι παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου την 1η Φεβρουαρίου για τη συγκρότηση του προεδρείου του βιώσαμε ένα πραγματικό θέατρο παραλόγου, καθώς οι τακτικισμοί του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού οδήγησαν στο να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία, ήδη ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές του σωματείου.

   Την ίδια στιγμή που η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας  συνεχίζεται, όπως και η προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει δήθεν χωρίς πρόσθετα μέτρα, ενώ κάθε αξιολόγηση σημαίνει καινούρια μέτρα που μάλιστα προστίθενται σε αυτά που ήδη ζούμε! Επιχειρούν να μας πείσουν ότι είναι μέτρα που επιθυμούν η Γερμανία, το Δ.Ν.Τ., ενώ είναι γνωστό ότι αποτελούν επιθυμίες και κατευθύνσεις χρόνων της Ε.Ε. και του ελληνικού κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή που επιχειρούνται να εφαρμοστούν νέα μέτρα στα σχολεία που οδηγούν στην εντατικοποίηση της εργασίας μας και στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας –δημιουργικές εργασίες στο Λύκειο, μαθητεία στα ΕΠΑΛ, αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών και σειρά άλλων μέτρων που «διαρρέονται»- δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί προεδρείο της ΕΛΜΕ ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του σωματείου.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση του ΠΑΜΕ ήταν από την αρχή για αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο με βάση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, προκειμένου να εκφραστεί η βούληση των συναδέλφων. Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις ευθύνης στο προεδρείο πρέπει να διατεθούν ως εξής: η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα και ούτω καθεξής  Η πρότασή μας αυτή είναι συνολική και δεν μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες ή να υπακούει σε δήθεν ελιγμούς. Τέτοιος δρόμος προγραμματικών συγκλίσεων του ΠΑΜΕ με τον κυβερνητικό, συναινετικό συνδικαλισμό ούτε υπήρξε ούτε μπορεί να υπάρξει..

Οι δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (Προοπτική και ΠΑΣΚΕ) αρνήθηκαν την πρότασή μας, προσπάθησαν να εγκαλέσουν το ΠΑΜΕ να αλλάξει την πάγια εκφρασμένη θέση του, κωλυσιεργώντας έτσι στη συγκρότηση του προεδρείου. Ακολουθούν τον ίδιο τακτικισμό που επέδειξαν και πέρσι όταν και πάλι αρνήθηκαν την πρότασή μας και εγκαλούσαν την Αγωνιστική Συσπείρωση για να τα βρουν στη συνέχεια και να μοιραστούν μεταξύ τους τις θέσεις του προεδρείου. Θα τα ξαναβρούν μεταξύ τους, αφού την ίδια πολιτική προωθούν, με τελευταίο τρανό παράδειγμα το ότι συμφώνησαν και για τις νέες διατάξεις για τη μαθητεία στα ΕΠΑΛ –που θα ξεκινήσει ήδη από αυτή τη χρονιά στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και στα ΕΠΑΛ Ηρακλείου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου-, συνδέοντας τις επιχειρήσεις με τα σχολεία, ενώ οι μαθητές θα μετατραπούν σε εργαζόμενους με μισθούς πείνας, θα μπαίνουν από νωρίς στη λογική του νέου εργαζόμενου χωρίς δικαιώματα.

Μάλιστα η ΔΑΚΕ, ανέλαβε ήδη τη θέση του ειδικού γραμματέα .Από την άλλη η Αριστερή Παρέμβαση ανέλαβε τη θέση του οργανωτικού γραμματέα για το «καλό του σωματείου την ώρα που στην προηγούμενη συνεδρίαση  μιλούσε για «αγωνιστικό» προεδρείο. Είναι βέβαια εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια έσπειραν αυταπάτες εγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους στη λύση της κυβερνητικής εναλλαγής!

Οι δυνάμεις μας ξεκαθάρισαν ότι τα προβλήματα δεν περιμένουν και το προεδρείο πρέπει να συγκροτηθεί. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μέσα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου αλλά και με όλες του τις δυνάμεις, δεν θα φοβηθεί να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική, να στηρίξει με όποιο κόστος τα λαϊκά συμφέροντα, να παλέψει ασυμβίβαστα στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης στα προβλήματα μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπορευτούν με το σωματείο τους στο δρόμο της ταξικής ενότητας, καθώς οι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες μπορούν να αναχαιτίσουν μέτρα, να τσακίσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης των μονοπωλίων.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 19:30 στο 3ο ΓΕΛ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook