Τις επόμενες ημέρες αναμένεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έγκριση του προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων όπως αναφέρει το protothema.gr, που κατέθεσε η Ελλάδα, στο οποίο έχει ενταχθεί και η κατασκευή του «φράχτη» στο χερσαίο τμήμα των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας, στον Έβρο, και ειδικότερα στην περιοχή της Βύσσας, για την αποτροπή της εισόδου μεταναστών.

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, η κατασκευή του «φράχτη» θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, καθώς οι μελέτες του έργου είναι έτοιμες, η χρηματοδότησή του θεωρείται πλέον εξασφαλισμένη και απομένει το αμέσως επόμενο διάστημα να δημοσιοποιηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου και να κατατεθούν οι προσφορές για την ανάθεσή του.

Αξίζει, εδώ, πάντως να σημειωθεί και η απάντηση στις αρχές Απριλίου της αρμόδιας επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν Σεσίλια Μαλστρόμ, σε απάντηση ερώτησης του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου για το φράχτη.

«Η Επιτροπή θεωρεί ότι η κατασκευή φράκτη δεν θα επιλύσει από μόνη της το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Είναι πιθανό η μεταναστευτική ροή να στραφεί προς άλλα τμήματα των εξωτερικών χερσαίων ή θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας ή προς άλλα κράτη μέλη», σημείωνε η επίτροπος και τόνιζε:

«Η Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι δε θεωρεί την κατασκευή συνοριακού φράκτη ως κατάλληλη εναλλακτική επιλογή σε σχέση με ολοκληρωμένες και επείγουσες μεταρρυθμίσεις που είναι επιτακτικό να εφαρμόσει η Ελλάδα προκειμένου να εναρμονίσει τα συστήματά της διαχείρισης των συνόρων και της μετανάστευσης με τα απαιτούμενα από το δίκαιο της ΕΕ πρότυπα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook