Παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα, και χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 4/8 στη Δυτική Τάφρο των Χανίων τα εγκαίνια της έκθεσης και των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του \”Αγροτικού Αύγουστου 2011\”.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των τοπικών προϊόντων τονίζοντας ότι \”το μέλλον της ανάπτυξης είναι ο αγροτοδιατροφικός τομέας και γι΄αυτό πρέπει να στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή του τόπου μας\”

.\"\" \"\"

Επίσης ο κ.Δριβελέγκας έκανε γνωστό ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα κατοχυρώνει τη Συμβολαιακή Γεωργία, ενώ παρέδωσε στον Δήμαρχο Χανίων κ.Μανώλη Σκουλάκη τροπολογία βάσει της οποίας ρυθμίζονται οι πολεοδομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως γη υψηλής παραγωγικότητας.

Χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια των εγκαινίων απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Βαγγέλης Σπανουδάκης.

\"\"  \"\"

Ο φετινός Αγροτικός Αύγουστος έχει ως κεντρικό θέμα της Συμβολαιακή Γεωργία με πρώτο προϊόν,  το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με πιστοποιητικό γνησιότητας και ποιότητας.

Η φετινή έκθεση  στην οποία συμμετέχουν 50 περίπτερα, θα βγει και εκτός των ορίων των Χανίων καθώς θα συμμετάσχει για 4 ημέρες, από 30 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 2011 σε ανάλογη δραστηριότητα στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και για 3 ημέρες στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 11-13 Νοεμβρίου 2011 στα πλαίσια παράλληλων εκδηλώσεων του Γαστρονομικού Φεστιβάλ που οργανώνεται εκεί».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι \”όραμα αλλά και στόχος της Περιφέρειας  πρέπει να είναι η διοργάνωση μιας παγκρήτιας έκθεσης που θα αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός.\”

Ο Δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης από την πλευρά του σημέιωσε, πως ο Αγροτικός Αύγουστος \” πέρα από τον προφανή στόχο της προβολής των τοπικών μας προϊόντων, δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη και στο Δήμο μας. Είναι ένα φεστιβάλ γεύσεων, μία γιορτή της Κρητικής γης, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο.\”

\"\"  \"\"

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Βαγγέλης Σπανουδάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως \”όσοι εκθέτουν στον Αγροτικό Αύγουστο, δεν έχουν μόνο το τεκμήριο της ενασχόλησης με την Αγροτική διαδικασία\”

Για σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα δράσεων του Αγροτικού Αυγούστου περιλαμβάνει στις 11 το πρωί  ημερίδα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με θέμα «Για ένα ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα».

Στις 21:30, στο χώρο της έκθεσης, ο Παραδοσιακός Όμιλος «Η Λεβεντογέννα Κρήτη» θα παρουσιάσει Κρητικούς Χορούς και Τραγούδια.

Η έκθεση, στη Δυτική Τάφρο του Παλιού Λιμανιού, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 9 Αυγούστου θα λειτουργεί  για το κοινό από τις 8:00 – 12:00 και από τις 19:30 – 23:30. 

Σημειώνεται ότι και τις υπόλοιπες ημέρες το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook