Με την ευκαιρία της 120ης επετείου του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών και οι Πολιτιστικοί Φορείς Ακρωτηρίου διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Το Α΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλέ (τάφοι Βενιζέλων) και θα περιλαμβάνει: επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου. 

Το Β΄ μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Βασίλειος Διγαλάκης, Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι οργανωτές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης:

Συναυλία από τη Χορωδία Χανίων με αποσπάσματα από το έργο «Κρήτης Μεγαλυνάρι», μία Καντάτα αφιερωμένη στην Κρήτη σε ποιητική σύνθεση Βασίλη Χαρωνίτη και μουσική Γιάννη Μεντζελόπουλου. Αφηγήτρια θα είναι η Ελένη Τσιώλη, φιλόλογος, πιάνο θα παίξει η Μαρία Κουτουλάκη, ενώ στο σόλο θα είναι ο Κώστας Χαζιράκης.  Παραδοσιακούς κρητικούς χορούς θα χορέψουν οι Πολιτιστικός Σύλλογος Χορδακίου “Η Σκλόκα”, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος “Καγιαλές” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καθανιών “Η Ειρήνη”, ενώ λύρα θα παίζει ο Άγγελος Στρατινάκης και λαούτο ο Σπύρος Στρατινάκης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook