Ο 31χρονος αλλοδαπός και ο 43χρονος Έλληνας που φέρεται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση «συμβολαίου θανάτου» με στόχο 44χρονο επιχειρηματία, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους προσήχθησαν ενώπιον του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Αντώνη Κασάπη ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις για :

Εγκληματική οργάνωση, πρόκληση και προσφορά σε τέλεση κακουργήματος, αποδοχή προσφοράς σε τέλεση κακουργήματος, παράνομη οπλοφορία, διακεκριμένη περίπτωση από κοινού εισαγωγής, κατοχής και μεταφοράς που αφορά πιστόλια, περίστροφα, πυρομαχικά και λοιπά είδη πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος, ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοκατοχή και ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοκατοχή.

Πάντως όπως αναφέρει η zougla.gr, ο 43χρονος αρνείται ότι ζήτησε από τον αλλοδαπό να «εκτελέσει» τον 44χρονο επιχειρηματία και ισχυρίζεται ότι απλώς ήθελε να τον εκφοβίσει.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ήδη στη Δικαιοσύνη εκκρεμεί από το 2007 υπόθεση για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 44χρονου επιχειρηματία από τον 43χρονο δράστη.

Αλλά και ο Αλβανός από τη πλευρά του ισχυρίζεται ότι δεν επρόκειτο να «εκτελέσει» τη συμφωνία που είχε κάνει, αλλά απλώς προσπαθούσε να πάρει όσο περισσότερα χρήματα μπορούσε από τον 43χρονο ημεδαπό.

Σε κάθε περίπτωση, η είδηση προκάλεσε σοκ στη τοπική κοινωνία, η οποία κάθε άλλο παρά συνηθισμένη είναι σε τέτοιου είδους γεγονότα. Από νωρίς το πρωί που έγινε γνωστή η υπόθεση, αποτελούσε πρώτο θέμα συζήτησης, ενώ έντονη είναι και η ανησυχία που υπάρχει μεταξύ κυρίως επιχειρηματιών της περιοχής μας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι υπήρχε περίπτωση να εκτελεστεί «συμβόλαιο θανάτου» στη Ρόδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook