Με ρεσιτάλ πιάνου από την διεθνούς φήμης πιανίστα Αλεξία Μουζά ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου  το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου.

Το ρεσιτάλ πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο Πειραματικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου θα γίνουν και οι  υπόλοιπες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, για το οποίο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την συναυλία τόνισε: «Η επιτυχία που σημείωσε το 1ο Φεστιβάλ Πιάνου δημιούργησε όχι μόνον τις προϋποθέσεις, αλλά και την υποχρέωση για μια ανάλογη συνέχεια.  Επιμένουμε στην θεσμοθέτηση υψηλού  επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων διότι με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματός μας για τον πολιτισμό: Να καταστήσουμε το Ηράκλειο ένα πολιτιστικό κέντρο αντάξιο της ιστορικής και πολιτιστικής του κληρονομιάς».

Αμέσως μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου,  η Αλεξία Μουζά μάγεψε το κοινό με μελωδίες των Beethoven, Ginastera και Prokofiev.

Στην πρεμιέρα  του Φεστιβάλ, εκτός από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Πέτρος Ινιωτάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου με συναυλία  από τους  ταλαντούχους Ηρακλειώτες πιανίστες Λίνα Ζάχαρη και Αντώνη Μπουνταλάκη (20.30  – Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook