Η ανακοίνωση του Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χανίων – Η μήνυση είχε κατατεθεί μετά από μια σειρά επεισοδίων που είχαν λάβει χώρα στην πόλη των Χανίων, την 2η Απριλίου του 2013 με φερόμενους θύτες μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις διωκόμενες αντιφασίστριες συμπολίτισσές μας που δικάζονται την Τετάρτη 8 Φλεβάρη. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από όταν Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής έκοβε βόλτες προκαλώντας τους πολίτες, χτυπώντας μετανάστες μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, κάνοντας επίδειξη τραμπουκισμού. Η δασκάλα αντιφασίστρια θεώρησε υποχρέωσή της να καταφύγει στην αστυνομία και να υποβάλλει μήνυση. Εκεί κρατήθηκε χωρίς καμιά δικαιολογία για έξι ώρες και όταν τελικά αφέθηκε ανακάλυψε ότι την είχαν μηνύσει οι Χρυσαυγίτες. Η δεύτερη εκπαιδευτικός που μηνύθηκε δεν ήταν καν στα γεγονότα !

Το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά διώξεων που στοχοποιούσαν πολίτες με κινηματική δράση στην πόλη και σκοπό είχαν τον εκφοβισμό τους.

Ζητούμε να αθωωθούν οι διωκόμενες αυτής της απαράδεκτης σκευωρίας. Να σταματήσουν αγωνιστές να σέρνονται σαν εγκληματίες στα δικαστήρια. Εγκληματίες είναι οι Χρυσαυγίτες όπως αποδεικνύεται στο ξεδίπλωμα της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.   

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook