Να αποζημιωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης για τις ζημιές που έπαθαν λόγω των πρόσφατων χιονοπτώσεων και του παγετού ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Οι ζημιές εντοπίζονται σε ελαιόδεντρα, αμπελώνες, κηπευτικά, εσπεριδοειδή, αβοκάντο, πατάτες και ψυχανθή. Επίσης μεγάλες καταστροφές έπαθαν οι αιγοπροβατοτρόφοι.

Ο Μανώλης Συντυχάκης ρώτησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης πότε θα ολοκληρωθεί η καταγραφή και πότε θα πληρωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τις ζημιές που έπαθαν το Γενάρη. Επίσης ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις και δεν έχουν πληρωθεί οι αγρότες που χτυπήθηκαν το 2016.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η αποζημίωση θα πρέπει να είναι στο 100% των ζημιών στο φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο, καθώς και στις εγκαταστάσεις. 

«Εάν δεν υπήρχε ο πρότερος βίος της κυβέρνησης, θα μπορούσε κάποιος να εφυσυχαστεί και να πει ‘’ναι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην αποζημίωση’’», απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Πρόσθεσε ότι η βάρβαρη πολιτική της ΚΑΠ, που υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση, έχει βγάλει στο δρόμο τους αγρότες.

«Μετατρέψατε συνειδητά τον ΕΛΓΑ σε ένα ανταποδοτικό, κρατικό μηχανισμό σκληρού χαρατσώματος και μηχανισμού ‘’κόφτη’’ με τη μη αποζημίωση των πληγέντων με το πλαφόν της ελάχιστης έκτασης καταστροφής στο 20% του συνόλου της παραγωγής», σημείωσε. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook