To Πανεπιστήµιο Κρήτης πραγµατοποίησε µε µεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια του Κέντρου ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ∆ΑΠ) την Πέµπτη 22 ∆εκεµβρίου 2016, στην Πανεπιστηµιούπολη Ρεθύµνου.

Το Πρόγραµµα περιλάµβανε χαιρετισµούς από τον Πρύτανη του Πανεπιστηµίου Κρήτης, Καθηγητή Οδυσσέα –Ιωάννη Λ. Ζώρα και τον Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνο Σπανουδάκη, καλωσόρισµα των παραβρισκόµενων µε χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον µικρό Στέλιο Τζωρτζινάκη (λύρα) και µουσικό χριστουγεννιάτικο πρόγραµµα τον Πρόεδρο της Μουσικής Φοιτητικής Οµάδας κ. Νίκο Γερακιανάκη και τέλος επίδοση αναµνηστικών δώρων στα παιδιά των εργαζοµένων της πανεπιστηµιακής κοινότητας από τον Αη Βασίλη. Χαιρετισµό απεύθυνε και ο Πρόεδρος των Γονέων και Κηδεµόνων των Παιδιών κ. Νίκος Μαρεντάκης, υπάλληλος του Ιδρύµατος και ο οποίος ανέφερε: «Εκ µέρους του νεοσύστατου συλλόγου γονέων και κηδεµόνων, να σας καλωσορίσω κι εγώ σε αυτόν τον πολύ όµορφο χώρο. Για πάνω από 10 χρόνια, η δηµιουργική απασχόληση των παιδιών µας, λειτουργούσε κατά τους καλοκαιρινούς µήνες και µόνο, φιλοξενούµενη σε αίθουσες διδασκαλίας και στο πανεπιστηµιακό γυµναστήριο.

Λειτουργούσε, µε αρκετό κόπο και δυσκολίες, µε ανάληψη ευθυνών σε προσωπικό επίπεδο, αλλά πάντα µε τη στήριξη του Πανεπιστηµίου Κρήτης.

Σήµερα, έχουµε φτάσει στο εξαιρετικό αποτέλεσµα του να έχουµε αυτόν τον χώρο, κατάλληλα διαµορφωµένοκαι εξοπλισµένο όπως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στο άµεσο µέλλον, αλλά και ένα σύλλογο µε νοµική υπόσταση, όπου µε τις προβλεπόµενες διαδικασίες, µπορεί να διαχειρίζεται, να προσλαµβάνει προσωπικό και να διοργανώνει σε ετήσια βάση δηµιουργικές δράσεις για τα παιδιά των εργαζοµένων (του διδακτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού) του Ιδρύµατος.

Φτάσαµε έως εδώ, µε συλλογική προσπάθεια, υποµονή και αγάπη για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Θέλω και πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν και προσπάθησαν για αυτό. Τους συναδέλφους γονείς, την Tεχνική Yπηρεσία, τους Αναπληρωτές Πρύτανη κ. Καρδάση, κ.Φιλαλήθη και κ. Σπανουδάκη που κατά τη διάρκεια της θητείας τους ξεκίνησε µια πιο ουσιαστική προσπάθεια. Επιτρέψτε µου, να σταθώ λίγο παραπάνω στον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Kωνσταντίνο Σπανουδάκη ο οποίος µε πραγµατικό ενδιαφέρον, αθόρυβα, χωρίς καµιά διάθεση αυτοπροβολής εργάζεται τόσο αποτελεσµατικά, πάνω στα προβλήµατα και για το Πανεπιστήµιο γενικότερα. 

Τέλος, κύριε Πρύτανη, εσάς ιδιαιτέρως για τη συνολική σας στήριξη σας ευχαριστώ πολύ και εύχοµαι σε όλους καλές γιορτές!»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πατέρας Νικόλαος Ζωλοτάκης από την Ενορία Κοιµήσεως της Θεοτόκου Γάλλου, ο Αντιδήµαρχος Ρεθύµνης (υπεύθυνος Παιδείας) κ. Γεωργαλής, ο ∆ιευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ρεθύµνου κ. Εµµανουήλ Κακλαµάνος, ο ∆ιευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστηµίου Κρήτης στο Ρέθυµνο κ. Εµµανουήλ Κουκουράκης, ο εργολάβος του Κ∆ΑΠ κ. Κωνσταντίνος Σφακιανάκης, Καθηγητές του Ιδρύµατος, µέλη της πανεπιστηµιακής κοινότητας µε τα παιδιά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook