Επτά επιχειρηματικές ιδέες φοιτητών  προκρίθηκαν από το σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Επιχειρηματικών Ιδεών που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Πρόκειται για τις  εξής  προτάσεις οι τίτλοι των οποίων, σε αλφαβητική σειρά, είναι οι εξής:

1) deliverynow: στο χώρο σου την ώρα που θες από το αγαπημένο σου τοπικό κατάστημα

2) Kaloudia: “Find goodies, wherever you are in Greece!”

 3) ShadesForYou: Scan Your Face, Find Your Shades!

4) Supermarketnow: Ηλεκτρονικό Marketplace για Supermarket που βασίζεται στη συνεργατική οικονομία για άμεση παράδοση των παραγγελιών

5) Βιολογική Ενυδρειοπονία (Organic Aquaponics) στην Κρήτη

6) Έλεγχος βέλους κάμψης σε κατάρτι κατά τη διάρκεια ιστιοπλοΐας

7) Μίγμα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου γεωγραφικής προέλευσης Κρήτης με αγριαγκιναρέλαιο (προσωρινή ονομασία «ΚΥΝΑΡΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΡΗΤΗΣ»)

Οι προτάσεις αυτές παρουσιάστηκαν στην διάρκεια εκδήλωσης στο Επιμελητήριο Χανίων κατά ητν οποία βραβεύτηκαν και οι τρεις καλύτερες με συμβολικά χρηματικά έπαθλα 1.200 ευρώ, 800 ευρώ και 400 ευρώ.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης «σκοπός των δράσεων αυτών είναι να περάσει η καινοτομία και η τεχνολογία στις επιχειρήσεις και στην αγορά.

Όμως ο κύριος στόχος μας είναι να υπάρξει μεγαλύτερη απορρόφηση των αποφοίτων από επιχειρήσεις των Χανίων με σκοπό την άνοδο του επιπέδου των επιχειρήσεων και την εύρεση  απασχόλησης αυτών στα Χανιά. Οφείλουμε ως κοινωνία να συγκρατήσουμε το επιστημονικό μας δυναμικό και να σταματήσουμε την φυγή τους στο εξωτερικό . Η εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων για την πρακτική εφαρμογή των καινοτόμων ιδεών είναι το επόμενο στάδιο που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τις Συνεταιριστικές τράπεζες του νησιού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook