Η περιποίηση της επιδερμίδας σου, δεν αφορά μόνο το να πλύνεις το πρόσωπο σου ή να το διατηρείς ενυδατωμένο. Πολλές φορές ξεχνάμε τα πράγματα αυτά που ακουμπούν το πρόσωπό μας σε καθημερινή βάση: κινητά τηλέφωνα, μαξιλάρια και φυσικά τα πινέλα του μακιγιάζ!

Και ειδικά για τα τελευταία έχω 4 λόγους που θα σε πείσουν να τα καθαρίζεις σε εβδομαδιαία βάση!

#1. Βακτήρια: Απλά σκέψου όλους αυτούς τους… ανεπιθύμητους επισκέπτες που «πιάνουν» τα πινέλα σου, όταν βάφεσαι: από το makeup μέχρι και τα νεκρά κύτταρα, βακτήρια (τα οποία πολύ εύκολα πολλαπλασιάζονται), την σκόνη και βρωμιές του περιβάλλοντος μέχρι και τα φυσικά έλαια που αποβάλλει το δέρμα σου.

#2. Ευκολότερη εφαρμογή: Όταν έχεις ένα καθαρό πινέλο μακιγιάζ, αυτόματα η εφαρμογή του γίνεται πολύ πιο εύκολη –ειδικά όταν δεν σε εμποδίζουν τα ξεραμένα κατάλοιπα προϊόντων από προηγούμενες χρήσεις. Αυτό αφορά ειδικά όλα τα υγρά προϊόντα που εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου.

#3. «Καθαρά» προϊόντα: Τα βακτήρια που αναφέραμε παραπάνω δεν μεταφέρονται μόνο από τα πινέλα στο δέρμα σου, αλλά και στα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς. Άλλος ένα λόγος για να τα διατηρείς καθαρά λοιπόν!

#4. Κερδίζεις χρήματα: Πόσο κρίμα είναι να έχεις επενδύσει σε ένα καλό πινέλο μακιγιάζ και τελικά να το καταστρέφεις επειδή απλά δεν το πλένεις συχνά. Σώσε λοιπόν μερικά ευρώ για το πορτοφόλι σου, κάνοντας την καθαριότητά τους, συνήθεια και πίστεψέ με αυτά τα πινέλα θα κρατήσουν για πολύ καιρό!

Πώς να τα καθαρίσεις​

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο σαπούνι για τα πιάτα και μερικές σταγόνες από παρθένο ελαιόλαδο (για να διατηρήσει την ποιότητα της τρίχας του πινέλου). Βάλε λοιπόν σε ένα μπολ τα δύο υλικά και καθάρισε με απαλές κινήσεις τα πινέλα και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Σκούπισε ταμποναριστά με μια πετσέτα και άφησε να στεγνώσουν φυσικά, τοποθετώντας τα όρθια. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook