Σήμερα,στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της α΄ φάσης διεξαγωγής του επιμορφωτικού Προγράμματος για στελέχη εκπαίδευσης ‘’Διοίκηση, Ηγεσία και Οργανωσιακή Κουλτούρα στις Σχολικές Μονάδες’’ με την υλοποίηση τριών διά ζώσης επιμορφωτικών συναντήσεων.

Την δράση συνδιοργάνωσαν ο Διευθυντής  Π/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης και η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων “στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν ζητήματα οργανωσιακής κουλτούρας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο την επαγγελματική ανάπτυξη και επιστημονική κατάρτιση των στελεχών των σχολικών μονάδων. 

Η βιωματική προσέγγιση των σεμιναρίων με βάση τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων έδωσε αφορμή για ουσιαστική αλληλοδιάδραση και αλληλοεπίδραση, ενώ καίρια ήταν η συμβολή του επιμορφωτή, κ. Κυριάκου Κώτσογλου, MSc/PhD, Μηχανικό Παραγωγής & Διοίκησης, Επιμορφωτή Ενηλίκων, Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης, ο οποίος χάριν της επικοινωνιακής του δεξιότητας και της υψηλής του κατάρτισης προσέφερε στους επιμορφούμενους υψηλού επιπέδου γνώση και κατάρτιση στις παρακάτω θεματικές:

26/01/2017 :   Διοίκηση και Διαχείριση Ομάδας, Συλλογικότητα, Team Building Management.
01/02/2017:  Επικοινωνία, Γλώσσα Σώματος, Προκαταλήψεις, Θετικότητα, Χειρισμός Αντιρρήσεων.
09/02/2017 : Λήψη Αποφάσεων, Κατανομή Εργασίας, Ανάθεση Αρμοδιοτήτων.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα ανέδειξε την αναγκαιότητα διαμόρφωσης συλλογικότητας στις Σχολικές Μονάδες για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς  επίσης και την αναγκαιότητα συνεχούς κατάρτισης και επιμόρφωσης όλων των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα Διοίκησης και Οργάνωσης. Το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί με παρέμβαση στη σχολική μονάδα (Φεβρουάριο- Ιούνιο 2017) και αναστοχαστική συνάντηση με τη λήξη του διδακτικού έτους 2016-17, για αποτίμηση του Προγράμματος, ανταλλαγή απόψεων, διάχυση εμπειριών και καλών πρακτικών.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε σε όλους τους συντελεστές καθώς επίσης και στο Σύλλογο Δασκάλων Χανίων για την προσφορά του κεράσματος και του καφέ.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook