Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατο του γιατρού Κωστή Νικηφοράκη:

“Ο ιατρός Κωστής Νικηφοράκης, ένας άνθρωπος  με  άλφα κεφαλαίο, έφυγε από τη ζωή  πριν  10 χρόνια  Ένας άνθρωπος που κατάφερε να μετατρέψει την ιδεολογία του σε πράξη έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αδύνατους και καταπιεσμένους  του κόσμου.

Η δράση του δεν περιορίστηκε στο μελλοντικό όραμα. Θεωρώντας το όραμα ταυτόσημο με έννοιες όπως  ανθρωπιά  και αγάπη για τον συνάνθρωπο το μετέτρεψε σε καθημερινή πρακτική  και  στάση ζωής  σε  όλα τα πεδία ενασχόλησης του  ( ιατρός ΕΣΥ, νομαρχιακός σύμβουλος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, “Κοινωνική Παρέμβαση–Συσσίτια Σπλάντζιας”, ”Στέκι Μεταναστών Χανίων “ ). 

«Η ζωή αξίζει μονάχα αν την  μοιράζεσαι», έλεγε ο Κωστής Νικηφοράκης. Και απέδειξε ότι το εννοούσε. 
Υπήρξε ένας σπουδαίος και αγαπητός σε  όλους ιατρός, ένας επιστήμονας γεμάτος πάθος για τη ζωή, ένας ακούραστος εργάτης, ένας μαχόμενος συνδικαλιστής.

Με την σύντομη αυτή μνεία ο  Ιατρικός Σύλλογος Χανίων  τιμά την μνήμη αυτού του  εξαίρετου συναδέλφου και ανθρώπου , που ακόμα και μετά το θάνατό του συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook