Ο 55χρονος Γουόρεν Τζεφς, ηγέτης μίας θρησκευτικής κοινότητας φονταμενταλιστών μορμόνων, καταδικάστηκε χθες από δικαστήριο του δυτικού Τέξας, σε 119 χρόνια φυλάκισης, για σεξουαλική επίθεση κατά ανηλίκων. Η κατηγορία προέκυψε από τους γάμους του με δύο κορίτσια ηλικίας 12 και 14 ετών.

«Παρέχω αυτή την υπηρεσία στο όνομα του Ιησού Χριστού» ακούγεται να λέει ο 55χρονος στο ηχητικό υλικό των ερωτικών επαφών που είχε ο Τζεφς με τις ανήλικες νύφες, το οποίο ακούστηκε στο δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς παρουσίασαν τα αποτελέσματα εξέτασης γενετικού υλικού που αποδεικνύουν ότι ο 55χρονος απέκτησε παιδί με ένα από τα κορίτσια όταν αυτό ήταν 15 ετών.

Ο Τζεφς, αυτόκλητος προφήτης, είναι ο ηγέτης μίας αποσχισθείσας σέκτας της Εκκλησίας των Μορμόνων, της αποκαλούμενης Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Μεταγενέστερων Αγίων, η οποία υποστηρίζει την πολυγαμία και λέγεται ότι αριθμεί περίπου 10.000 μέλη στη βόρειο Αμερική.

Το 2008 οι αρχές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στους χώρους της κοινότητας, σε ένα ράντσο στο Τέξας και είχαν απομακρύνει περισσότερα από 400 παιδιά, τα οποία τέθηκαν υπό το καθεστώς δικαστικής προστασίας.

Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει έπειτα από τηλεφώνημα 16χρονης, η οποία κατήγγειλε πως είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση και είχε φέρει στον κόσμο παιδί από έναν 50χρονο, ο οποίος την είχε νυμφευθεί παράνομα.

Ο Τζεφς έχει στο παρελθόν καταδικαστεί στην Γιούτα για συνέργεια σε βιασμό καθώς είχε υποχρεώσει μία 14χρονη να νυμφευθεί τον 19χρονο ξάδελφό της.