Διορία από την Digea έως το βράδυ της Πέμπτης – Ζητείται και η εγγύηση των τραπεζών- Προσπάθεια των εργαζομένων να βγει στον αέρα δελτίο ειδήσεων τη Δευτέρα

Με διακοπή της λειτουργίας του απειλείται πλέον το MEGA αν μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεν εμφανίσει στην DIGEA ένα σχέδιο αποπληρωμής των οφειλών του (950.000 ευρω).

Έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση το απόγευμα της Παρασκευής, το διοικητικό συμβούλιο της Digea αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην αποδυνάμωση του σήματος του Mega λόγω της αδυναμίας του σταθμού να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την αποπληρωμή της οφειλής του. 
Όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες στην συνεδρίαση, το κανάλι δεν ανταποκρίθηκε στις επανειλλημένες οχλήσεις του παρόχου ψηφιακού σήματος για ρύθμιση των οφειλών του που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο.

Μετά την χθεσινή απόφαση της digea, ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί  το “μαύρο” είναι είτε να γίνει αποπληρωμή του χρέους είτε να κατατεθεί σχέδιο σε συνεννόηση με τις τράπεζες ώστε να υπάρχουν εγγυήσεις τήρησης της συμφωνίας. 
Σε περίπτωση που εφαρμοστεί η χθεσινή απόφαση, το κανάλι δεν θα μπορεί να μεταδίδει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, δηλαδή το μοναδικό περιεχόμενο του προγράμματός του το οποίο το κρατάει ζωντανό τους τελευταίους μήνες μετά την διακοπή του ενημερωτικού προγράμματος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε αλυσιδωτές αντδράσεις σε πολλά επίπεδα στους κόλπους του καναλιού. Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης ο Μανώλης Καψής ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια να πείσει τους δημοσιογράφους του σταθμού να βρίσκονται τη Δευτέρα στις θέσεις τους προκειμένου να βγει στον αέρα το μεσημεριανό δελτίο των 14.00 έτσι ώστε να ενισχυθεί το κανάλι απέναντι στο ενδεχόμενο του μαύρου. 

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Μιχάλης Ιγνατίου ο οποίος έγραψε στην ιστοσελίδα του: “Ο διευθυντής του Mega Μανώλης Καψής μας ενημέρωσε πριν από λίγο για την απόφαση να ξεκινήσει το δελτίο του Μεγάλου Καναλιού, τη Δευτέρα. Η απαράδεκτη απόφαση της Digea, κινητοποίησε όλους τους παράγοντες του Mega και έτσι αποφασίσαμε όλοι να δώσουμε τη μάχη εκεί που ξέρουμε καλύτερα. Από το βήμα του δελτίου ειδήσεων του Mega. Σε ότι με αφορά λέω ότι θα είμαι εκεί… Και ας έλθουν να μας κλείσουν…”

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι εργαζόμενοι του καναλιού στην οποία στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης, των μετόχων και των τραπεζών καταλογίζοντάς τους σοβαρές ευθύνες για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο σταθμός. Μεταξύ άλλων περιγράφουν την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει και ζητούν από όλους τους εμπλεκομένους να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί το “μαύρο”. 

 

Η Digea αποφάσισε να αποδυναμώσει το σήμα «Μεγάλου Καναλιού» την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ.

Οι δημοσιογράφοι του Mega θα συναντηθούν σήμερα  στον 6ο όροφο του Μεγάλου Καναλιού, στα γραφεία της Λεωφόρου Μεσογείων, όπου αναμένεται να αποφασιστεί το ξεκίνημα του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασιστεί η επανέναρξη του δελτίου ειδήσεων.

Ο διευθυντής ειδήσεων Μανώλης Καψής έκανε σχετική ανακοίνωση χθες, από τη σελίδα του στο Facebook, και στη συνέχεια επικοινώνησε με το προσωπικό. Οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές.

Σημειώνεται ότι η Digea αποφάσισε να αποδυναμώσει το σήμα «Μεγάλου Καναλιού» την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook