Νεότερη ενημέρωση 17:36

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για το αν θάφτηκε κάποιο άτομο από κάτω την ώρα της κατάρρευσης – Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν κάποιο άτομο περνούσε εκείνη την ώρα από κάτω. Ας ελπίσουμε να μην επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο και η μόνη απώλεια να είναι το αυτοκίνητο.

Οι έρευνες, όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κ.Ξανθουδάκης, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και απο συνεργεία του δήμου και ευτυχώς όπως διαπιστώθηκε κανείς δεν περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο.

Ο μεγαλύτερος φόβος όλων ήταν ακριβώς αυτό, μήπως δηλαδή, την ώρα της κατάρρευσης θάφτηκε κάποιο άτομο από κάτω. 

Το βίντεο μας το απέστειλε ο Νίκος Λαγονικάκης

 

Οπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Χανίων, κ.Ξανθουδάκης, το αυτοκίνητο δεν ήταν παρκαρισμένο, αλλά περνούσε εκείνη την ώρα από εκεί,ο οδηγός έκανε κάποιες μανούβρες να αποφύγει τις πέτρες και τελικά εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, σώος και αβλαβής.

“Πάντως ούτε ο οδηγός ούτε μια κυρία που περνούσε δεν παρατήρησαν να περνούσε κάποιος από κπάτω την ώρα της κατάρρευσης ωστόσο έρευνες θα γίνουν για παν ενδεχόμενο.”

O κ.Βάμβουκας τόνισε οτι ο δήμος δεν ανέμενε αυτή την κατάρρευση και ούτε είχε επισημανθεί κάτι τέτοιο από τις υπηρεσίες του δήμου.Τίποτα δεν προμήνυε οτι θα συμβεί αυτο το γεγονός. Αυτό μας βάζει σε μια διαδικασία ως δήμο να αποκαταστήσουμε μια μεγάλη ζημιά απαιτεί πολλά χρήματα.

Μεγάλο τμήμα του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου κατέρρευσε στον δρόμο – Ένα τμήμα έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, όπως βλέπετε και απο τις φωτογραφίες.

Λίγο μετά την 1:30 μμ ένα μεγάλο τμήμα του βενετσιάνικου επιπρομαχώνα του Αγ. Δημητρίου στην δυτική πλευρά της παλιάς πόλης των Χανίων κατέρρευσε μετά απο τις βροχοπτώσεις.

Μάλιστα τμήμα του έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εκεί, ενώ έκλεισε και η παρακείμενη οδός.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και αρμόδιοι του Δήμου.

 

Προμαχώνας του Αγίου Δημητρίου 

Το όνομα το πήρε από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που ήταν η Μητρόπολη των Χανίων την εποχή της Βενετοκρατίας, μεταξύ των σημερινών οδών Σκρύδλωφ και Μπετόλο.

Ονομάζεται επίσης Lando ή Schiavo από τα ονόματα των αντίστοιχων Ενετών Αξιωματούχων που επέβλεπαν την κατασκευή του.

Ο προμαχώνας Lando – Αγίου Δημητρίου, με τον ομώνυμο επιπρομαχώνα του ήταν σε ανταπόκριση του Προμαχώνα San Salvatore στα βορειοδυτικά. 

Ο προμαχώνας είχε σχήμα περίπου καρδιόσημο. Ο κυκλικός επιπρομαχώνας Lando, αποκαταστάθηκε μερικώς, στο τμήμα προς την οδό Κονδυλάκη, πριν από μερικά χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook