Τρίτη ληστεία σε διάρκεια μόλις ενός μήνα απασχολεί τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, μετά την επίθεση, που δέχθηκε χθες γύρω στις 10 το πρωί, ο 36χρονος υπάλληλος – οδηγός εταιρείας γενικού εμπορίου λίγο έξω από το χωριό Κράνα στον ορεινό Μυλοπόταμο.

Ο 36χρονος, που έκανε από νωρίς δρομολόγιο για να παραδώσει σε διάφορα σημεία τσιγάρα και ζαχαρώδη προϊόντα, κινούνταν  με την λευκή κλούβα στο δρόμο, όταν ξαφνικά μπροστά του πετάχτηκαν δύο άτομα, που φορούσαν κουκούλες και σκούρα ρούχα και κρατούσαν πιστόλια. Οι δύο ληστές, υπό την απειλή των όπλων, ανάγκασαν τον 36χρονο να κατέβει από το αυτοκίνητο.

Αφού του αφαίρεσαν το κινητό και τα κλειδιά του οχήματος, μπήκαν στην κλούβα και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μέσα στο επαγγελματικό όχημα ο υπάλληλος είχε ένα τσαντάκι με τις εισπράξεις της ημέρας, περίπου 1500 ευρώ, ενώ το αυτοκίνητο ήταν φορτωμένο με τσιγάρα και ζαχαρώδη προϊόντα μεγάλης αξίας.

Γύρω στις 8 το βράδυ, η κλούβα εντοπίστηκε στο δρόμο προς το Δισκούρι και ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές, με την ελπίδα ότι θα βρεθούν στοιχεία για την ταυτότητα των δύο δραστών. Εκτιμάται, δε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι οι δράστες ήταν Έλληνες και πως φρόντισαν να τους περιμένει κάποιος συνεργός τους στην περιοχή όπου βρέθηκε το κλεμμένο όχημα για να διαφύγουν με άλλο αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 6 Ιουλίου στόχος ληστείας είχε πέσει ένας ταχυδρομικός υπάλληλος στο Αμάρι, με τους ληστές τότε να έχουν μεγαλύτερη λεία, περίπου 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα μία ακόμα ληστεία, αυτή τη φορά σε χρυσοχοείο στη Σκαλέτα, είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάλληλοι – οδηγοί εταιρειών γενικού εμπορίου έχουν πέσει θύματα ληστείας στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου και όχι μόνο, γεγονός που προβληματίζει έντονα την ΕΛ.ΑΣ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook