Αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το χρόνο (και στα 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι) με προωθούμενη απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που θα πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος ηλικίας 45 έως 65 ετών, ώστε να δικαιούται το ειδικό προνοιακό επίδομα του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρει η \”Ημερησία\”, την ευνοϊκή ρύθμιση υποχρεώθηκε να κάνει η ηγεσία του υπουργείου για να μην «χάσουν» το ειδικό επίδομα οι μακροχρόνια άνεργοι μετά τον τελευταίο φορολογικό νόμο που προέβλεψε ως ελάχιστη ετήσια αντικειμενική (τεκμαρτή) δαπάνη για κάθε φορολογούμενο τα 3.000 ευρώ, αν πρόκειται για άγαμο, και τα 5.000 ευρώ, αν πρόκειται για ζευγάρι.

Δικαιούχοι του επιδόματος ήταν οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 12 μήνες, ηλικίας από 45 έως 65 ετών, με ετήσιο οικογενειακό ή τεκμαρτό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ σήμερα συζητείται στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία, διά του προέδρου Φ. Κουβέλη, ζητεί να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό και διαφανές δίχτυ προστασίας για τους ανέργους, με επαναπροσανατολισμό και ενίσχυση του συστήματος κοινωνικής προστασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook