Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει ένα προϊόν που αναγράφει στη συσκευασία ότι είναι κρητικό απάκι, έχει παρακάτω σηματάκι που γράφει “κρητικό προϊόν” και όταν διαβάζει κάποιος τα συστατικά βλέπει “ελληνικό κρέας 0%”.

Πώς γίνεται ένα προϊόν να χαρακτηρίζεται ως κρητικό και να μην έχει χρησιμοποιηθεί καν ελληνικό κρέας;

Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται στην Κρήτη σύμφωνα με δεύτερη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Το μοναδικό κρητικό στοιχείο του προϊόντος είναι μόνο ο τόπος γεωγραφικά στον οποίο παρασκευάζεται. Το κρέας που χρησιμοποιείται όχι μόνο δεν είναι ντόπιο κρητικό αλλά ούτε καν ελληνικό. 

Να παρατηρήσουμε ότι στην ετικέτα η ημερομηνία ανάλωσης είναι του 2015 άρα πρόκειται για παλιά φωτογραφία η οποία ωστόσο ξανακυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες και σας την παρουσιάζουμε.

Την ίδια ώρα στο διαδίκτυο υπάρχει παραπληροφόρηση καθώς ένα σχόλιο “Κρητικό απάκι από τα… Lidl” ως τρόπος του λέγειν, που χρησιμοποιείται πολύ τελευταία (πχ δρόμος από τα Lidl, πολιτικός από τα Lidl) ήταν αρκετό για να αναπαραγάγουν όλοι οι υπόλοιποι χρήστες την πληροφορία ότι το συγκεκριμένο απάκι είναι όντως των Lidl, κάτι που δεν ισχύει.

*Ευχαριστούμε τον αναγνώστη για την παρατηρητικότητά του

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook