Δείτε τις προθεσμίες που υπάρχουν και που μπορείτε να καταθέσετε αίτηση

Από το Δήμο Πλατανιά καλούνται οι Δημότες των Δ.Ε. Κολυμβαρίου και Πλατανιά, οι οικίες και οι οικοσυσκευές των οποίων επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου, όπως υποβάλλουν αίτηση (στην οποία να περιγράφονται οι ζημιές που έγιναν, αποδεικνυόμενες και από συνημμένο φωτογραφικό υλικό ενώ θα πρέπει να αναγράφονται απαραίτητα: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας) έως την Παρασκευή 17/02/2017, προς τις αρμόδιες Επιτροπές Ελέγχου του Δήμου προκειμένου αυτές άμεσα να διενεργήσουν αυτοψίες και να καταγράψουν τις ζημιές που αφορούν τις οικίες τους, ώστε στη συνέχεια οι ως άνω περιοχές του Δήμου να κηρυχθούν – με βάση τη διαδικασία που ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία – ως  πλημμυροπαθείς και να υπάρξουν αποζημιώσεις για του Δημότες που επλήγησαν.

Για την Δ.Ε. Πλατανιά, οι δημότες θα προσέρχονται στο Δημαρχείο Πλατανιά (στο Γεράνι), ενώ για τη Δ.Ε. Κολυμβαρίου θα προσέρχονται στο χώρο του δημοτικού καταστήματος (πρώην Δημαρχείο) στο Κολυμβάρι.

Επίσης, κατόπιν οδηγιών από τον ΕΛΓΑ, οι κτηνοτρόφοι, παραγωγοί και καλλιεργητές που υπέστησαν ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο (π.χ. αιγοπρόβατα, κλπ) και στο φυτικό κεφάλαιο,θα πρέπει να δηλώσουν αύριο Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, τη ζημιά στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα του Δήμου, ενώ όσοι υπέστησαν ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο (κτηνοτροφικές μονάδες, στάνες-ποιμνιοστάσια κ.λπ.) μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα έως την Παρασκευή 17/02/2017.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Δήμου ανά Δημοτική Ενότητα:
• Δ.Ε. Πλατανιά: 28213 40018.
• Δ.Ε. Κολυμβαρίου: 28243 40100.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook