Σαν άνθρωπος με πολύ αδύναμα μαλλιά, ψάχνω πάντα τρόπους αλλά και υλικά τα οποία μπορούν να ενισχύσουν στην δύναμη της τρίχας μου. Ένα από αυτά είναι ο άργιλος. Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στα μαλλιά και σε πολλές περπτώσεις αποτελεί το μυστικό για υγιή τρίχα σε βάθος.

Παρακάτω σου λέω 4 λόγους που πρέπει να αρχίσεις να τον χρησιμοποιείς ακόμη και αν αυτό σημαίνει να επιλέγεις προϊόντα του εμπορίου που τον περιλαμβάνουν!

#1. Καθαρίζει τα μαλλιά: Τα σαμπουάν που περιέχουν άργιλο καθαρίζουν πολύ καλά τα μαλλιά, τόσο ώστε να παραμένουν καθαρά μέχρι και για 3 ημέρες. Απορροφάει καλά κάθε τυχόν λιπαρότητα, αφήνοντας τα μαλλιά απαλά και «ελαφριά»!

#2. Καθαρίζει τα… κατάλοιπα: Ο άργιλος όχι απλά καθαρίζει και κάνει φρέσκα τα μαλλιά, αλλά εξαφανίζει και τυχόν κατάλοιπα. Αυτό σημαίνει τις βρωμιές και τους ρύπους του περιβάλλοντος που μπορεί να «προσελκύουν» τα μαλλιά, καταλήγοντας τελικά να τα κάνει πιο υγιή σε βάθος.

#3. Ενυδατώνει σε βάθος: Αν έχεις βαρεθεί τα μαλλιά σου να είναι ξηρά και να φριζάρουν, τότε επιβάλλεται να χρησιμοποιήσεις ένα conditioner με άργιλο. Ειδικά, αν οι τρίχες σου σπάνε εύκολα, τότε ο άργιλος θα ενυδατώσει σε βάθος αφηνόντάς τα τελικά μαλακά σαν μετάξι.

#4. Θρέφει: Ο άργιλος διαθέτει διάφορα μεταλλικά στοιχεία, όπως κάλσιο, κάλιο και νάτριο κάτι που θρέφει τα μαλλιά και τα βοηθάει να μακρύνουν πιο γρήγορα.
 
Μια πρακτική και αποτελεσματική χρήση του άργιλου, είναι με μια μάσκα μαλλιών. Προσωπικά, ένα από τα αγαπημένα μου προϊόντα, είναι η μάσκα η Elvive Extraordinary Δράση Αργίλου (πριν το λούσιμο) της L’Oreal Paris. Είναι εξαιρετική για λιπαρές ρίζες αφήνοντας τα μαλλιά εξαιρετικά ανάλαφρα αλλά τις άκρες ενυδατωμένες, καθώς απορροφά το σμήγμα και ρυθμίζει την λιπαρότητα. Eφάρμοσε στην ρίζα αλλά και τις άκρες, λίγο πριν λούσεις τα μαλλιά σου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook