«Είναι τραγανά και ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα», δήλωσε 20χρονη που τα δοκίμασε

Για όσους βαρέθηκαν κάθε χρόνο αυτή τη μέρα τα σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, οι Ιάπωνες έχουν τη λύση: του Αγίου Βαλεντίνου προσφέρετε στον ή στην αγαπημένο/η σας ένα κοκτέιλ από έντομα ή ένα καραμελωμένο κοριό.

Το μπαρ Duranbar στο κεντρικό Τόκιο πρότεινε ήδη από χθες Κυριακή ενόψει της αυριανής Ημέρας των Ερωτευμένων σε όσα ζευγάρια αντέχουν και σε όσους έχουν περιέργεια να δοκιμάζουν νέες…γεύσεις ένα ειδικό μενού από επιδόρπια και ποτά παρασκευασμένα από έντομα.

«Είναι τραγανά και ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα», δήλωσε η 20χρονη Σαγιούμι Μακίνο στην τηλεόραση του Reuters.

Το μενού είναι πλούσιο από κοκτέιλ εντόμων με κράνμπερι και νερό ως καραμελωμένα σκουλίκια με αμύγδαλα και κάσιους. Η σαντιγί που κοσμεί ορισμένα από τα επιδόρπια περιλαμβάνει το ζουμί ενός τεράστιου Ταϊλανδέζικου κοριού του νερού, που φημίζεται για την γλυκιά του γεύση.

Ενώ πολλά έντομα συναντώνται σε κάποιες τοπικές κουζίνες, οι κοριοί δεν περιλαμβάνονται συχνά σε μενού στην Ιαπωνία.

Ο φοιτητής Γιούτα Σινοχάρα, ο οποίος διοργάνωσε την βραδιά με κοκτέιλ από κοριούς, δήλωσε ότι θέλει να προωθήσει μια εναλλακτική γαστριμαργική κουλτούρα.

«Τρελαίνομαι για έντομα και θεωρώ ότι έχει πολύ πλάκα να τα τρως», λέει και προσθέτει ότι αποτελούν μια εξαιρετική διατροφική επιλογή. Τα έντομα είναι πηγή πλούσια σε λιπαρά, πρωτεϊνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι τρώνε έντομα και περισσότερα από 1.900 είδη έχουν χρησιμοποιηθεί ως τροφή, σύμφωνα με τον FAO, ο οποίος σημειώνει ότι η εντομοφαγία ενδεχομένως να προσλάβει έναν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των τροφίμων και στην περιβαλλοντική προστασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook